Haittaohjelma huijasi pahemman kerran: feikki-WhatsAppia ladattu yli miljoona kertaa Google Play -kaupassa

Googlen Play-kaupassa leviää WhatsAppiksi tekeytyvä feikkisovellus, joka kalastelee käyttäjien tietoja. Sovellusta on ladattu jo yli miljoona kertaa.

Play-kauppa on useaan otteeseen aiemminkin kärsinyt vastaavanlaisista ongelmista, kun haittasovelluksia on päässyt livahtamaan Googlen seulan läpi. Tällä kertaa kyseessä on maailman suosituimpiin sovelluksiin lukeutuvan WhatsAppin kopio, joka on nimeltään ”Update WhatsApp Messenger”.

Sovellus on naamioitu Play-kaupassa näyttämään tismalleen samalta kuin oikea WhatsApp, ja jopa julkaisija on molemmilla sama ”WhatsApp Inc.” Käyttäjiä huijataan julkaisijan nimessä siten, että sen perään on lisätty kuluttajalle näkymätön välilyönti, jolloin sovellus näyttää erehdyttävän aidolta.

Feikkisovellus pyrki ladattuna piiloutumaan älypuhelimeen muun muassa näkymätöntä kuvaketta hyödyntäen. Avattaessa se tarjoaa klikkailtavaksi monenlaisia mainoksia ja latauslinkkejä.

Google on poistanut sovelluksen sovelluskaupastaan, mutta oikea huolenaihe on, miten tämänkaltaiset tilanteet saadaan jatkossa estettyä.