Uusi verkkokauppa Teknavi.com

GoProlta uusi automaattinen editointisovellus - ladattavissa nyt Androidille ja iPhonelle

Action-kameroistaan tunnettu GoPro on julkaissut Quik-sovelluksessaan uuden QuikStories-ominaisuuden nopeaan, automatisoituun videoiden editointiin. Samassa yhteydessä toinen, aiemmin Capture-nimeä kantanut yhtiön sovellus on saanut yksinkertaisesti nimekseen GoPro.

GoPron nopea, pitkälle automatisoitu videoeditointiratkaisu kantaa nimeä QuikStories. Kun Hero 5- tai Hero 5 Session -kameran käyttäjä yhdistää kameransa älypuhelimeen ja käynnistää GoPro-sovelluksen, sovellus kopioi videot, kuvat ja muut materiaalit kamerasta puhelimeen. Sen jälkeen materiaalit lähetetään päivitettyyn Quik-sovellukseen nopeasti muokattaviksi.

Quik-sovelluksessa valitaan videolle teema ja otsikko, ja sen jälkeen sovellus tekee loput automaattisesti. Sekä materiaalin lataaminen että editointi voidaan tehdä taustalla, eli homma käy varsin vaivattomasti. Mikäli käyttäjä haluaa enemmän vaikuttaa lopputulokseen, voi QuikStory-videota muokata esimerkiksi filttereillä, nopeuden muutoksilla, teksteillä ja musiikilla. Quik antaa valita muun muassa videon pituuden ja käytettävän videoformaatin.

Kun QuikStory on valmis, sen voi jakaa sosiaalisen median tai viestisovellusten kautta tai tallentaa GoPron pilveen tai puhelimen galleriaan.

QuikStories-ominaisuuden varhaista testiversiota kokeilemaan päässyt AppleInsider kehui tekoälyä käyttävän sovelluksen toimintaa varsin vaikuttavaksi. Lisäksi sivuston mukaan editoinnin helpoksi tekevä sovellus tarkoittaa, että GoPron kameroilla kuvattu materiaali pääsee nyt paremmin esiin, eikä jää vain kameroiden tallennuslaitteisiin piilottelemaan.

Uudelleennimetty GoPro-sovellus sekä päivitetty Quik-sovellus ovat maksutta ladattavissa sekä Androidille että iOS:lle.

GoPro iOS:lle
Quik iOS:lle
GoPro Androidille
Quik Androidille