Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen VPN-palvelu laajentui nyt tietokoneille - saatavilla sovelluksena Windowsille ja macOS:lle

Google One -tilausten sisältämä VPN-palvelu on nyt laajentunut käytettäväksi myös tietokoneilla.

Aiemmin Google Onen VPN:ää on voinut käyttää Androidilla ja iPhonella.

Googlen VPN-palvelu julkaistiin Suomessa, tuolloin vielä vasta Android-laitteille, lokakuun 2021 lopulla ja helmikuun 2022 alussa se tuli saataville lisäksi iPhonelle.

Windows- ja Mac-tietokoneille Google One -tilauksiin sisältyvä VPN-palvelu on julkaistu nyt uusien sovellusten muodossa. Sovellukset tulevat ladattavaksi Google One -verkkosivuilta. Saataville sovellukset tulevat hieman vaiheittain niin, että osalla käyttäjistä ne ovat ladattavissa jo heti tänään ja kaikilla käyttäjillä odotusten mukaan lähipäivien aikana.

Laitteistovaatimuksena Windows-tietokoneiden osalta on vähintään Windows 10 -käyttöjärjestelmäversio ja 64-bittinen Intel- tai AMD-suoritin (ei tukea ARM-arkkitehtuurin suorittimille), kun taas Applen Mac-tietokoneissa vaatimuksena on vähintään macOS 11 -käyttöjärjestelmäversio ja tuettuna ovat Intel-suoritinten lisäksi myös Applen M-piireillä varustetut uudemmat Macit.

Googlen VPN-palvelu sisältyy kaikkiin vähintään kahden teratavun tallennustilan Google One -tilauksiin. Kahden teratavun Google One -tilaus maksaa Suomessa 9,99 euroa kuukaudessa tai 99,99 euroa vuodessa, ja luonnollisesti VPN:n saa käyttöönsä myös tätä korkeahintaisemmilla suuremman tallennustilan tilauksilla. Yhdellä tilauksella VPN-palvelun saa myös jaettua jopa viidelle perheenjäsenelle ilman lisämaksua, ja jokaisella näistä käyttäjistä voi olla VPN käytössä jopa kuudessa laitteessa.

Google Onen VPN suojaa laitteella tapahtuvan verkkoliikenteen parantaen näin käyttöturvallisuutta muun muassa julkisissa Wi-Fi-verkoissa. Se mahdollistaa myös oman IP-osoitteen piilottamisen liikenteen kiertäessä palvelun palvelimen kautta. Googlen mukaan se itse ei puolestaan hyödynnä VPN-yhteyttä seuraamiseen, tietojen kirjaamiseen eikä selainhistorian myymiseen. Googlen VPN-palvelulla on myös Internet of Secure Things Alliancen (ioXt) sertifiointi.

Google kertoo myös panostaneensa VPN-palvelunsa hyvään suorituskykyyn, minkä ansiosta sen voi pitää jatkuvasti päällä turvallisuutta parantamassa.