Googlen uuden Chromecast Ultran voi tilata nyt myös Suomessa – hinta 79 euroa

Googlen muiden laiteuutuuksiensa kanssa reilut pari viikkoa sitten esitelty Chromecast Ultra on nyt tullut tilattavaksi Chromecast Ultra on uutuuksista ainoa, joka toistaiseksi saapuu Suomen markkinoille. Sen hinta Googlen omassa verkkokaupassa on 79 euroa. Toimitusajaksi kerrotaan nyt 2-3 viikkoa.

Uusi Chromecast Ultra tuo aiempaan Chromecast 2:een nähden lisäyksenä 4K-tarkkuuden sekä samalla tuen HDR-materiaalille ja Dolby Visionille, jotka vaativat kaikki toki tuen myös itse televisiolta.

Paremman kuvanlaadun ohella uusi Chromecast on myös aiempaa 80 prosenttia nopeampi aloittamaan sisällön toistamisenja sisältää myös Ethernet-liitännän langalliselle verkkoyhteydelle.

Televisioon tai muuhun näyttöön Chromecast Ultrakin liittyy edelleen HDMI-liitännän kautta ja ulkoisesti se on edelleen pitkälti aiemmilla linjoilla.

Aiemmat Chromecast ja Chromecast Audio tulevat pysymään myynnissä uutuuden rinnalla. Ne maksavat alle 40 euroa.

Maailmalla Google toi tänään tilattavaksi myös Daydream View -virtuaalitodellisuuslaitteensa, jota 20. lokakuuta ensimmäisille ennakkotilaajille toimitetut Pixel-puhelimet tukevat.