Googlen jättipuhelimeen jättiakku

Googlen uudet Nexus-puhelimet esitellään lähipäivinä. Viime hetken vuoto on kuitenkin paljastanut uusia teknisiä tietoja parivaljakon suuremmasta huippupuhelimesta. Vuodosta raportoi Android Police.

Suuremman Nexus 6P -lippulaivan valmistaa Huawei. Laitetta esittelevät presentaatiokalvot ovat vuotaneet julkisuuteen ja paljastaneet tiettyjä yksityiskohtia laitteesta. Mielenkiintoisin lienee laitteen akun koko, jonka kerrotaan olevan 3450 milliampeerituntia. Reilunkokoinen akku peittoaakin markinoiden useimmat jättipuhelimet, mukaanlukien viime vuonna julkaistun Nexus 6:n.

Toinen uusi tieto on Nexus 6P:n värivalikoima. Kalvojen perusteella puhelinta myydään mustana, harmaana, valkoisena ja kultaisena. Viimeinen värivaihtoehto tosin vaikuttaa suuntaavan alustavasti vain Japanin markkinoille.

Lisäksi kalvot varmistavat monia oletettuja tietoja. Nexus 6P:ssä on 5,7-tuumainen näyttö korkealla WQHD-tarkkuudella. Hoikaksi kehuttu metallinen runko sulkee sisäänsä jo mainitun akun ja Snapdragon 810 v2.1 -järjestelmäpiirin. Tallennustilavaihtoehdot ovat odotetusti 32, 64 ja 128 gigatavua. Lisäksi laitteessa on kaksi kaiutinta, uusi USB Type-C -liitäntä ja sormenjälkitunnistin. Käyttöjärjestelmä on luonnollisesti Android 6.0 Marshmallow ja puhelimen paino on 178 grammaa.

Viime viikolla julkisuuteen vuotivat Nexus 6P:n ja Nexus 5X:n myyntipakkaukset. Lisäksi uudet kuvat paljastivat Nexus 5X:n värivalikoimat.