Googlen taidesovelluksen uusi toiminto muuttaa kuvasi eri tyyleihin

Googlen Arts & Culture -taidesovellus mahdollistaa nyt omien kuvien muuttamisen taideteoksiksi. Kuvilleen voi valita haluamansa tyylin lukuisien taiteilijoiden joukosta.

Google Arts & Culture on sovellus, joka kokoaa yhteen tietoa yli 80 maan kulttuurihistoriasta, tunnetuista taidemaalareista ja monista maailman ihmeistä. Sovellus on kattava tietopankki, mutta sisältää myös monia muita ominaisuuksia. Uusimmalla niistä, Art Transferilla, voi luoda esimerkiksi Claude Monet’n tyyliä mukailevan ”maalauksen” vaikkapa omakuvastaan.

Sovelluksen Art Transfer -toiminto on aktivoitavissa sovelluksen päänäkymän kamerakuvakkeesta. Sen jälkeen on vain valittava haluttu kuva ja tyyli yli 20 tunnetun taiteilijan joukosta. Arts & Culture muokkaa kuvaa tekoälyn avulla, ja suodattimen asettamisen sijaan se mukauttaa koko kuvaa tehden siitä maalausta muistuttavan.

Googlen mukaan Art Transfer -toiminto ei hyödynnä pilvipalveluita, vaan kaikki kuvankäsittely tapahtuu turvallisesti ja paikallisesti laitteessa.

Luodun taideteoksen voi sitten jakaa kavereiden kesken useimmilla sosiaalisen median sovelluksilla. Teoksestaan voi tehdä myös GIF-animaation.

Google Arts & Culture on ladattavissa iPhonelle Applen App Storesta ja Androidille Google Playsta. Sovellus on ilmainen.