Googlen salaiset älylasit tupsahtivat verkkomyyntiin

Googlen uskotaan työstäneen jo pidempään seuraajaa ensimmäisille Google Glass -älylaseille. Pääasiassa yritysmaailmaan suuntaava tuote on nyt bongattu eBay-sivustolla myynnissä.

eBay-verkkohuutokaupassa on havaittu myynnissä Google Glass -laitekappale, joka ei ole markkinoille aiemmin saapunutta Explorer Edition -versiota. Sen sijaan 9To5Google kertoo varmistaneensa, että kyseessä on julkistamaton Enterprise Edition.

Googlen yritysmaailmaan suunnatusta Glass-versiosta on saatu jo paljon tietoja, vaikkei laitteen olemassaoloa olekaan Googlen taholta virallisesti julkistettu. Enterprise Edition ei uusien kuvien perusteella eroa kovinkaan paljoa vanhasta Explorer-versiosta, vaikka mukana onkin esimerkiksi kuljetusta helpottavat saranat.

Sisuksista pitäisi kuitenkin löytyä useita muutoksia. Aiempien raporttien mukaan uusi Google Glass käyttää aiempaa tehokkaampaa Intel Atom -suoritinta ja on sekä lämpötehokkaampi että vedenpitävä.

Tänä päivänä Google Glassia kehitetään osana Project Aura -nimistä projektia. Tiimin hoivista uskotaan löytyvän useita Glass-versioita, joista yksi saattaa jopa pohjata näytön sijaan pelkän äänen käyttöön. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tietoa, milloin kehitystyön hedelmistä kuullaan virallisia julkistuksia.

Oletettu Google Glass Enterprise Edition.