Googlen näppärä pikkulaite oli myös joulun suosikki

Googlen näppärä pikkulaite Chromecast, joka mahdollistaa esimerkiksi Netflix-, HBO-, YouTube-, Katsomo-, Ruutu- ja Yle Areena -verkkosisällön toistamisen televisiossa Wi-Fi-verkon kautta älypuhelimella tai tabletilla ohjattuna, oli suosittu myös jouluna.

– Jos pitäisi nimetä yksittäinen hittituote, niin se on ehdottomasti Chromecast-suoratoistolaite, joka tekee televisiosta älykkään. Ihmiset haluavat katsoa lempiohjelmiaan silloin kuin itselle sopii ja tämä näkyy Chromecastin myynnissä. Myös sähköhammasharjat, kapselikeittimet ja urheilukellot olivat suosittuja lahjoja, kommentoi Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen.

Chromecast oli mukana myös Mobiili.fin joululahjavinkeissä. Chromecastin vahvuus on sen edullinen hinta – Chromecast 2:n tai Chromecast Audion saa alle 40 eurolla, kun uudemman loppuvuodesta julkaistnu 4K- ja HDR-toistoa tukevan Chromecast Ultran hinta on vajaat 80 euroa.

Puhelimista myydyimpiä yksittäisiä malleja Gigantissa jouluna olivat muun muassa Honor 7 Lite, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy S6, iPhone 7 sekä Honor 8.

Gigantin myymälöissä joulukaupan myynti kasvoi 7 prosenttia ja verkkokaupassa lähes 26 prosenttia, yhteenlaskettuna kasvua kertyi 8,5 prosenttia. Gigantin mukaan puolet sen nettitilauksista tilataan noudettavaksi myymälästä. Kauppa siirtyy verkkoon, kuten Gigantin kilpailija Verkkokauppa.com on todennut, mutta monissa tapauksissa nettitilauskin haetaan yhä myymälästä.