Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen näppäimistölle jättipäivitys – yhden käden tila, uutta opastusta ja paljon muuta

Googlen oma näppäimistösovellus on saanut tuntuvan päivityksen. Mukana on täysin uusi yhden käden kirjoitustila sekä läjäpäin pienempiä ominaisuus- ja ulkonäkömuokkauksia.

Google Keyboardille jaetaan parhaillaan versionumerolla 5.0 kulkevaa päivitystä. Pakettiin kuuluu vino pino uudistuksia, joista huomattavin lienee yhden käden kirjoitustila. Siinä näppäimistön voi pienentää näytön toiseen laitaan helpompaa yksikätistä käyttöä varten.

Ulkonäköpuolella monille taatusti mieluinen uudistus on mahdollisuus saada näppäinten reunukset näkyviin. Mikäli Google Keyboardin reunukseton design ei ole miellyttänyt, pitäisi 5.0-päivityksen siis helpottaa tuskaa.

Näppäimistön tukemia eleitä on myös muokattu. Sanaehdotukset löytyvät nyt kiinteästi näppäistön yllä olevasta palkista ja ei-toivottuja ehdotuksia voi poistaa pitkän painalluksen avulla. Tarkkaa tekstinkäsittelyä taas auttaa uusi kursorin liikuttamiseen tarkoitettu ele. Lisäksi näppäimistön saloihin pääsee nyt aiempaa paremmin sisälle, kiitos ensikäytön ohessa näytettävän uuden opastuksen.

Android Policen mukaan uusin Google Keyboard -päivitys on nyt jaossa, mutta se ei näy kaikkialla samanaikaisesti. Esimerkiksi allekirjoittaneelle tarjoillaan edelleen 4.1-versiota. Kunhan päivitys on saatavilla, löydät uusitun Google Keyboard -näppäimistön Google Playsta.

Google Keyboardin yhden käden tila