Googlen musiikkisovellus tulee oletukseksi Samsung-laitteisiin - tarjolla myös lisäetu

Google ja Samsung ovat kertoneet tänään Googlen musiikkipalvelun tulosta oletukseksi kaikkiin uusiin Samsungin puhelimiin ja tabletteihin maailmanlaajuisesti.

Uusi yhteistyö alkaa Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n lanseerauspäivänä. Tähän asti Samsung on asentanut oletusmusiikkisovellukseksi useimpiin laitteisiinsa oman sovelluksensa, jonka Google Play Musiikki jatkossa korvaa. Ilmeisesti Samsungin omaa Musiikki-sovellusta ei nähdä uusissa laitteissa enää lainkaan.

Google tarjoaa Samsungin uuden puhelimen tai tabletin käyttäjille myös erikoisedun: he voivat tavallisen 50 000 kappaleen sijaan siirtää Google Play Musiikkiin omasta musiikkikokoelmastaan jopa 100 000 kappaletta.

Lisäksi uudet Samsung-puhelimet ja -tabletit tulevat jatkossa 3 kuukauden ilmaisella kokeiluajalla Google Play Musiikin maksulliseen tilauspalveluun.

Google kertoo myös Samsungin uuden Galaxy S8 -puhelimissa esiteltävän Bixby-virtuaaliavustajan sen myöhemmin tullessa saataville tukevan Google Play Musiikki -sovelluksen ohjaamista Googlen oman Assistant-avustajatoiminnon tavoin.