Huhu: Googlen älylaseista katoaa lasi

Ensimmäisen laitejulkaisunsa jälkeen Google Glass -älylasit ovat paljolti kadonneet kuluttajien näkökentästä. Suljettujen ovien takana kehitetään kuitenkin edelleen useita puettavia laitteita – laseilla ja ilman.

Googlen uudistettu Glass-projekti kulkee tällä hetkellä nimellä Project Aura. The Informationin saamien tietojen mukaan kehitystiimillä on työn alla kaksi tai jopa kolme erilaista päässä pidettävää laitetta.

Pääasiassa yrityskäyttöön tarkoitettu versio hyödyntää edelleen näyttöä ensimmäisen Google Glassin tapaan. Aiemmin saatujen tietojen perusteella seuraavan sukupolven Google Glass -lasit ovat aiempaa kookkaammat, tehokkaammat ja taipuvat kasaan.

Näiden lisäksi Project Auran kerrotaan kuitenkin suunnittelevan näytötöntä Glass-versiota. Silmän päälle tulevan lasin sijaan laite hyödyntäisi pelkästään ääntä. Uuden version kohdeyleisöksi uskotaan urheilukäyttäjät. Project Auran tuotoksia pitäisi alkaa näkymään markkinoilla ensi vuonna.

Myös Suomessa on kehitelty älylaseja. VTT:n alla syntynyt ratkaisu on näyttö, joka on mahdollista istuttaa mihin tahansa silmälaseihin. Myös tämä tuote saapuu markkinoille ensi vuonna.