Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlelta vaihtoehto Android-tableteille? Chrome OS -tabletit ovat tulossa

Google kertoi hiljattain, että kaikki vuonna 2017 julkaistavat Chromebookit saavat tuen Android-sovelluksille ja Google Play -kaupalle. Monet vanhemmatkin Chrome OS -laitteet saavat tuen sovelluksille. Tuki Android-sovelluksille käytännössä varmisti sen, että Chrome OS -tabletit ovat tulossa markkinoille.

”Olemme keskittyneet entistä enemmän Chrome OS:n kosketuskäytön parantamiseen”, kertoo Androidin ja Chromen koulutus- ja yrityspuolen tuotteiden johtaja Rajen Sheth The Vergelle. Useissa Chromebookeissa on jo nyt kosketusnäyttö, joten kosketuskäytön parantaminen on varsin hyvä juttu myös vanhemmille laitteille.

Monissa Chromebookeissa on jo kosketusnäyttö.

”Voitte odottaa kaikenlaisia laitteita – tableteista niihin, joista näyttö irtoaa näppäimistöstä”, jatkaa Rajen Sheth. Sellaiset laitteet voisivat kilpailla paremmin esimerkiksi Microsoftin Surface-laitteiden ja suurempien iPadien kanssa.

Esimakua Chrome OS -tableteista voisi antaa Googlen Pixel C -tabletti, jossa pyöri kuitenkin Android-käyttöjärjestelmä. Kovan luokan tekniset tiedot, irtoava näyttö ja fyysinen näppäimistö ovat varmasti elementtejä, joita tulevissa Chrome OS -tableteissa tulee olemaan.

Tarkkaa aikataulua Chrome OS -tableteille ei ole vielä annettu, mutta niitä nähdään hyvin todennäköisesti tämän vuoden aikana. Saa nähdä, kuka valmistajista ehtii ensimmäisenä tuomaan tablettinsa markkinoille.