Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlelta uusia ominaisuuksia iPhonelle ja iPadille - Gmail saa uuden kätevän widgetin

Googlen sovelluksiin Apple-laitteissa tulee käteviä uudistuksia.

Google esittelee blogissaan uusia ominaisuuksia iPhonelle ja iPadille. Yhteensä uudistuksia on luvassa kolmin kappalein.

Google on julkaissut iPhonelle ja iPadille uudistuksia Gmailiin, Meetiin ja Sheetsiin. Uusien ominaisuuksien on tarkoitus muun muassa parantaa tuottavuutta, ja esimerkiksi Gmailissa voi nyt käyttää uutta widget-minisovellusta.

Gmailin uusi widget-minisovellus tukee myös tummaa tilaa.

Gmailin widgetin voi asettaa iPhonen tai iPadin kotinäytölle. Minisovellus näyttää kolmen viimeisimmän sähköpostiviestin lähettäjän sekä otsikon, ja käytössä olevan Google-tilin voi varmistaa widgetin vasemmasta yläkulmasta. Minisovelluksessa on myös tuttu, kynää muistuttava pikapainike uuden sähköpostiviestin kirjoittamiselle.

Googlen Meet-sovellus sen sijaan saa tuen kuva kuvassa -toiminnolle. Kesken videopuhelun voi nyt alkaa touhuta iPhonella tai iPadilla muuta, jolloin puhelu siirtyy näytön oikeaan alakulmaan pikkuikkunaan. Ikkunaa voi myös siirrellä, ja koko näytön näkymään on helppo palata.

Google Meet saa tuen kuva kuvassa -toiminnolle.
Google Sheets taas tukee nyt pikavalintoja.

Google Sheets -taulukko-ohjelmakin uudistuu, ja jatkossa myös iPhonella ja iPadilla voi käyttää pikavalintoja. Niiden avulla on helppo tehdä nopeasti manuaalista toistoa vaativia toimia, ja komennot tukevat myös Bluetooth-näppäimistöjä. Command-painikkeen napautus avaa pikavalintavalikon.

Googlen uudistukset julkaistaan iOS:lle ja iPadOS:lle lähiviikkoina.