Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlelta uusi sovellus jakamiseen pienen piirin kesken

Google on julkaissut uuden Spaces-sovelluksen Androidille sekä Applen iOS:lle. Google Spacesin idea rakentuu jakamiseen pienemmän piirin kesken sekä Googlen palvelujen tiukkaan linkittymiseen osaksi kokonaisuutta.

Googlen Spaces-tilat muistuttavat hieman ryhmäkeskusteluja, joita voi harrastaa myös esimerkiksi Facebook tai WhatsApp Messengerissä. Googlen Spaces-tila kuitenkin on tarkoitettu mahdollisesti myös laajemmalle joukolle, sillä tilaan voi liittyä helposti jaettavan linkin kautta. Linkin voi jakaa muualla viestinä tai some-päivityksenä. Google itse nostaa käyttötarkoituksista esiin esimerkiksi ryhmät liittyen opiskelusta, asunnon etsimisestä ja viikonloppureissusta keskusteluun.

Googlen eri palvelut ovat läsnä suoraan Spacesissa.

Spaces-tiloissa mukana sisäänrakennettuna ovat Google-haku, Chrome, Kuvat ja YouTube. Näistä käytävä keskustelu käydään aivan sisällön vieressä, jolloin itse sisältö pysyynäkyvissä yhtäaikaisesti siitä keskusteltaessa. Samoin tarvetta kopioida ja liittää linkkejä ei Spacesissa ole, miltä osin tavoite muistuttaa Googlen myös juuri iPhonelle julkaisemaa, vielä suomeksi odotettavaa Gboard-näppäimistöä. Etuna Google pitää myös sitä, että sisällön nivoutuessa paremmin keskustelun rinnalle, ei puhe rönsyile ympäriinsä niin helposti eri asioihin.

Googlen palvelujen integroinnin ohella juuri hakukonejätti Googlelle sopivasti Spacesin toisena etuna esitetään sen hakutoiminnot – aiemmin keskustellun sisällön löytää uudestaan haulla.

Mobiilisovellustensa ohella Spaces toimii myös verkkoselaimella tietokoneella tai mobiilissakin.

Spaces löytyy Androidille Google Playsta ja iPhonelle App Storesta.