Google vilautti uutta huipputablettiaan – reippaasti tehoa ja uusi näppäimistö

Googlen lehdistötilaisuudessa esiteltiin monia uutuuksia. Yhtiö kertoi niin uusista Nexus-puhelimista kuin aiempaa laajemmasta Chromecast-tarjonnasta. Lisäksi yhtiö vilautti loppuvuonna julkaistavaa Pixel C -tablettia.

Pixel C on 10,2-tuumainen ja varsin tehokas tabletti. Näytön tarkkuus on 2560 x 1800, eli pikselitiheydeksi tulee 308 pikseliä tuumaa kohti. Google kehuu näytön olevan myös hyvin kirkas.

Tehoista vastaa Nvidia Tegra X1 -suoritin ja kolmen gigatavun RAM-muisti. Tallennustilaa on tarjolla joko 32 tai 64 gigatavua ja käyttöjärjestelmänä toimii vähemmän yllättäen Android 6.0 Marshmallow.

Tabletin toveriksi tuodaan erillinen Bluetooth-näppäimistö, jonka voi käyttökertojen välillä napsauttaa magneettisesti Pixel C:n näytön suojaksi. Googlen mukaan näppäimistöllä on oma pieni akkunsa, mutta sitä ei tarvitse ladata erikseen käytännössä koskaan, sillä tabletti lataa näppäimistön induktiivisesti laitteiden ollessa yhdessä. Käytössä tabletin voi tukea pystyyn näppäimistöosaan joko työskentelyä tai vaikkapa videoiden katselua varten.

Pixel C maksaa 32 gigatavun tallennustilalla varustettuna 499 dollaria. Tuplasti kookkaammasta tilasta saa sen sijaan maksaa 599 dollaria. Näppäimistö on ostettava erikseen 149 dollarin hintaan. Eri markkinoiden hinnat ja saatavuudet tarkentuvat myöhemmin. Googlen mukaan tabletin myynnin pitäisi alkaa jouluun mennessä.

Pixel C