Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlelta paljon uusia ominaisuuksia Androidille - mukana lukittu kansio Google Kuvissa

Android-laitteet saavat paljon uusia ominaisuuksia Googlelta.

Google kertoo blogissaan lukuisista uudistuksista Androidille. Uudistukset julkaistaan kaikille Android-älypuhelimille, joissa on vähintään Android 6.0 -tasoinen ohjelmisto.

Uudistuksista merkittävimpiä on Google Kuviin jo kauan odotettu lukittujen kansioiden toiminto, joka jo aiemmin julkaistiin Google Pixel -älypuhelimille. Google Kuvat-sovelluksella voi jatkossa myös suojata yksityisiksi tarkoitetut valokuvat ja videot aiempaa varmemmin.

Myös Gboardin ”mojikeittiö” päivittyy uudenlaisilla ehdotuksilla ja jakotoiminnoilla.

Valokuvat voi tallentaa suoraan lukittuun kansioon, johon käsiksi päästäkseen on syötettävä käyttäjän valitsema salasana. Kuvia voi vapaasti siirrellä lukittuun kansioon ja sieltä pois, eikä salasanalla tai muulla tunnisteella suojattuja valokuvia ja videoita varmuuskopioida oletuksena ensinkään.

Mukana on myös lukuisia helppokäyttöisyysuudistuksia, kuten mahdollisuus navigoida Android-puhelimella katsetta käyttämällä. Camera Switches -sovelluksen lisäksi Google esitteli uuden Project Activate -ohjelmansa, jonka päämääränä on helpottaa Androidin käyttöä ääniohjauksella.

Camera Switchesillä puhelinta voi ohjastaa katseella.

Androidin helppokäyttöisyyteen suunnattuja uudistuksia esitellään tarkemmin Googlen blogissa.

Google TV saa myös uudistuksia osana Android-päivityksiä. Puhelimella voi vastedes ohjastaa älytelevisiota monipuolisesti ja vaikkapa toistaa sisältöä suoraan puhelimelta television näytölle.

Älytelevision voi lisäksi kytkeä päälle ja pois puhelimella, eikä perinteisille kaukosäätimille ole välttämättä enää ollenkaan tarvetta.

Google Assistant on vastedes tehokkaampi apuri myös tien päällä.

Android Auton käyttäjille on niin ikään mukana iso nippu uudistuksia, joista Google teki myös oman blogijulkaisun. Google Assistantia voi jatkossa hyödyntää aiempaa tehokkaammin ajettaessa ja esimerkiksi pyytää avustajaa lukaisemaan ääneen vastaanotetut viestit.

Viesteihin voi myös vastata äänikomennoin, mutta Assistantin ominaisuudet ovat tuttuun tapaan saatavilla vain tietyillä kielillä.

Aiemmin esitelty, osin hupaisaltakin vaikuttava Head Up -toiminto julkaistaan niin ikään laajemmin syksyn kuluessa. Jatkossa yhä useampi puhelin kehottaa käyttäjäänsä katsomaan välillä ympärilleen käveltäessä.

Alla olevilla videoilla esitellään Androidiin tulevia helppokäyttöisyysuudistuksia, Heads Up -varoituksia sekä uusia Google TV -komentoja.