Google Wifi myyntiin Suomessa – lupaa parempia verkkoyhteyksiä koteihin

Google Wifi, Googlen oma Wi-Fi-tukiasemaratkaisu, on tänään tullut virallisesti myyntiin myös Suomessa. Google esitteli Wifin alun perin vuosi sitten lokakuussa.

Google Wifi on saatavilla Googlen omasta verkkokaupasta sekä useilta jälleenmyyjiltä (Gigantti, Power, Dustin, Clas Ohlson, Komplett.fi, Verkkokauppa.com).

Google Wifin merkittävin erikoisuus on helppo mahdollisuus yhdistää useita Google Wifi -laitteita kattavammaksi, paremmin toimivaksi mesh-verkoksi. Tämän takia Google Wifi myydäänkin myös kolmen laitteen yhteispakettina 375 euron hintaan, kun yhden Google Wifin hinta on 149 euroa.

Googlen mukaan yksi Google Wifi kattaa hyvin jopa 
140 neliömetrin kodit. Kolmen pisteen pakkaus taas riittää kattamaan jopa 420 neliömetrin pinta-alan.

Google Wifi -tukiasemaa tukee hallintasovellus, joka myös auttaa ja ohjeistaa laitteiden sijoittelussa. Lisäksi sovelluksen kautta voi hallita Google Wifin toimintaa asettaen esimerkiksi rajoituksia tai tietyn laitteen verkkoyhteyden käytössä etusijalle muihin nähden.

Google Wifi ‑sovelluksella voi myös vaikkapa keskeyttää lasten laitteiden yhteyden esimerkiksi nukkumaanmeno- tai ruoka-aikaan. Ajoitetuilla keskeytyksillä voit myös asettaa säännölliset ajat, jolloin internetyhteys keskeytetään.

Lisäksi Google Wifissä on tarjolla erillinen vierasverkko, jossa vieraat saavat käyttöönsä erillisen verkon mutta voivat silti käyttää tiettyjä pääverkon laitteita, esimerkiksi Chromecastia.