Google-viestinnän tulevaisuus: Allo, Duo, Hangouts ja Messenger

Google esitteli tällä viikolla uudet viesti- ja videopuhelusovelluksensa. Allo ja Duo astuvat yhteisvoimin vahvasti olemassa olevan Hangouts-sovelluksen reviirille, mutta Google ei silti aio korvata vanhaa sovellusta uusilla.

Allo on keskustelusovellus, joka pyrkii tavallisen pikaviestinnän lisäksi ottamaan älykkäästi osaa keskusteluun. Sovellus esimerkiksi antaa vastausehdotuksia saapuneiden viestien perusteella.

Allo seuraa keskustelua ja tarjoaa vastausehdotuksia tilanteen mukaan.

Duo taas on tarkoitettu hyvin yksinkertaiseksi videopuhelusovellukseksi. Uutuus keskittyy yksinkertaiseen käyttökokemukseen, hyvälaatuiseen videoon ja kahden hengen välisiin puheluihin. Erikoisimmaksi ominaisuudeksi nouseekin Knock Knock -nimellä kulkeva mahdollisuus nähdä soittajan videosyöte jo ennen vastaamista.

Duo-sovellus.

Ensinäkemältä Allo ja Duo vaikuttavat korvaavan täysin Googlen vanhan Hangouts-sovelluksen, joka tarjoaa sekä tekstimuotoista viestintää että video- ja äänipuheluja. Android Policen saaman varmistuksen mukaan Google aikoo kuitenkin satsata Hangoutsiin myös jatkossa. Sovellus siis tulee elämään Duon ja Allon rinnalla.

Allon ja Hangoutsin välillä on toki se ero, että Allo sitoutuu WhatsAppin tavoin käyttäjän puhelinnumeroon, kun taas Hangouts ei. Jälkimmäinen voidaan siis nähdä suorempana Facebook Messenger -kilpailijana, mikä tuo sovellukselle edelleen relevanttiutta.

Toisaalla pakkaa hämmentää entisestään se, että Googlella on myös erillinen tekstiviestisovellus, sekin nimeltään Messenger. Toistaiseksi kaikki neljä sovellusta jäävät elämään rinnakkain, mutta ei olisi yllättävää, jos Google päätyy esimerkiksi sisällyttämään Messengerin tekstiviestiominaisuudet Alloon tulevaisuudessa.

Allo ja Duo ovat nyt ennakkorekisteröitävissä Google Play -sovelluskaupassa. Viestintäsovellusten varsinainen julkaisu tapahtuu kesällä sekä Android- että iOS-alustoilla.