Google uudistaa hakua Chromessa kolmella tavalla

Google Chromen haku on saamassa kolme uudistusta.

Esimerkiksi kuvia hyödynnetään pian aiempaa enemmän.

Google Chromen versio 122 tuo hakukoneen toimintaan kolme uudistusta, joista ensimmäinen liittyy muiden suorittamiin ja aiemmin tehtyihin hakuihin. Kun käyttäjä avaa uuden välilehden hakusanan kirjoittaakseen ja klikkaa tekstikenttää, ilmestyy sen alapuolelle heti ehdotuksia – jo ennen kuin merkkiäkään on kirjoitettu.

Uudistus huomioi sekä hiljattain samalla Google-tilillä tehdyt että sillä hetkellä yleisesti suositut haut. Esimerkiksi tietoja korealaisista ruokalajeista etsivä saattaa heti saada ehdotuksia muista samaan kulttuuripiiriin kuuluvista ruoista, Google kuvailee blogissaan.

Chrome ehdottaa vastedes hakusanoja jo ennen kuin käyttäjä alkaa kirjoittaa.

Chromen haku näyttää niin ikään kuvia aiempaa useammin. Pienikokoiset kuvat asetetaan tekstitulosten viereen, minkä tulisi helpottaa käyttäjää löytämään nopeasti juuri haluamansa asia, esine tai vaikkapa koirarotu.

Näin Chrome hyödyntää kuvia hakuja helpottaakseen.

Kolmas uudistus parantaa Google-hakua verkkoyhteyden ollessa heikko. Androidilla ja iOS:llä Chrome hyödyntää vastedes ”kehittyneempiä paikallisesti laitteella olevia kykyjä” hakusanoja ehdottaakseen.

Uudistus vaikuttaa myös yksityiseen Incognito-tilaan, sillä se ei käytä Internetiä hakuehdotuksia tehdäkseen.

Google Chromen uudistukset on määrä julkaista Chrome 122 -päivityksen mukana. Ne ovat tulossa sekä älypuhelimille että tietokoneille viimeisimpänä esiteltyä, vain puhelimia koskevaa uudistusta lukuun ottamatta.