Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google uudistaa Androidin varmuuskopiointia - muutos tapahtuu tulevina viikkoina

Androidin varmuuskopiointi uudistuu, Google tiedottaa.

Jatkossa varmuuskopiointi hoituu aiempaa selkeämmin suoraan Android-ohjelmistolla.

Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän varmuuskopiointia selvennetään ja yksinkertaistetaan. Vastikään julkistettu uudistus kulkee nimellä Backup by Google One, ja hieman hämäävästä nimestään huolimatta se on tulossa kaikille Android-puhelimille, oli Google One -palvelu sitten käytössä tai ei.

Uudistuksen tarkoituksena on selventää varmuuskopiointia Androidilla. Ohjelmistossa on tähän asti ollut sisäänrakennettu varmuuskopiointitoiminto, joka tallentaa muun muassa sovellustietoja, soittohistoriaa, yhteystiedot, asetukset ja SMS-tekstiviestit, kun taas MMS-multimediaviestit ja mediatiedostot ovat tallentuneet Google Onen kautta.

Uusi Backup by Google One ikään kuin yhdistää kaksi viime vuodet rinnakkain toiminutta palvelua yhteen saapuen ennen pitkää oletusarvoiseksi varmuuskopiointitavaksi kaikilla moderneilla Android-älypuhelimilla ja tableteilla, joissa on asennettuna vähintään Android 8.0 -ohjelmisto.

Viimeksi Androidin varmuuskopiointia uudistettiin yhtä laajasti vuonna 2019, kun Google One -tilauspalvelua laajennettiin. Myös tämänkertaisen uudistuksen jälkeen Googlella on yhä saatavilla muitakin varmuuskopioinnin väyliä, mutta ainakin Androidin oletusarvoisen valinnan tulisi pian olla aiempaa helpommin hahmotettavissa.