Lasten Android-laitteet saa pian vanhempien ohjaukseen Googlen uusilla työkaluilla

Google on tuomassa Androdille työkaluja, joiden avulla lasten vanhemmat voivat rajoittaa sitä, millaisia sovelluksia heidän jälkikasvunsa pääsee käyttämään ja kuinka paljon nämä voivat laitteillaan aikaa kuluttaa. Family Link -nimellä liikkuva sovellus on nyt kokeiluvaiheessa Yhdysvalloissa.

Family Linkin avulla vanhemmat voivat luoda lapsilleen omat Google-tilit, joita vanhemmat voivat järjestelmän kautta ohjata ja seurata. Vanhemmat voivat määrittää, mitä sovelluksia lapset voivat Google Playstä laitteilleen ladata, ja Family Link tarjoaa raportteja näiden sovellusten käyttömääristä. Lisäksi lasten laitteille voi määritellä aikarajat, kuinka paljon laitteita voi päivittäin käyttää, sekä erillisen nukkumaanmenoajan, jonka jälkeen laite on lukittuna.

Family Link on vasta kokeiluvaiheessa, mukaan pääsee vain kutsun kautta ja kokeilu on käynnissä vain Yhdysvalloissa. Vanhemmat voivat Family Linkiä ohjata Android 4.4 KitKatia tai uudempaa Androidia käyttävillä laitteilla, mutta lasten laitteiden on käytettävä Android 7.0 Nougatia tai uudempaa, mikä ainakin vielä tässä vaiheessa on melkoisen kova rajoitus, kun ottaa huomioon, kuinka vähän Nougatia on käytössä erityisesti lasten edullisemman pään laitteissa.

Family Link -testiin kutsutuilta kysytään palautetta, jonka perusteella Family Linkiä kehitetään vielä ennen laajempaa julkaisua.