Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google tuo laajemmat Fitbit-tiedot ilmaiseksi saataville

Ilmaiskäyttäjät saavat jatkossa aiempaa enemmän irti Fitbit-älykellojensa keräämistä tiedoista.

Google on tehnyt aiemmin tilauksen vaatineista toiminnoista ilmaisia.

Fitbit-älykellot seuraavat monenlaisia elintoimintoja ja aktiivisuutta koostaen tiedoista yhteneväisiä näkymiä tukisovelluksessa katseltavaksi. Niin kutsuttu terveystietueiden työpöytä (Health Metrics Dashboard) sisältää koonteja muun muassa hengityksestä, veren happitasapainosta (SpO2), sykevaihtelusta ja ihon lämpötilasta.

Tähän saakka ilmaiskäyttäjät ovat saaneet seitsemän vuorokautta kattavan yhteenvedon tiedoistaan, mutta jopa 90 vuorokauden tallenteista koostuvat ”terveystrendit” ovat olleet Fitbit Premium -kansan etuoikeus. Nyt tähän on tulossa muutos.

Myöhemmin maaliskuussa kattavat terveystrendit tuodaan kaikkien saataville, ja kuka hyvänsä voi täten katsella, kuinka omat elintoiminnot ovat viimeisen kolmen kuukauden aikana kehittyneet.

Terveyskatsaukset voivat auttaa parantamaan päivittäisiä rutiineja, ja niitä seuraamalla saa kattavasti tietoa hyvinvoinnistaan, Google kertoo. Vastedes terveystrendejä pääsevät hyödyntämään kaikki, tilasipa sitten Fitbit Premiumia tai ei.

Googlen on arveltu pyrkivän kääntämään huomiota entistä enemmän Fitbit-mallistosta kohti omaa Pixel Watchiaan. Googlen ensimmäinen älykello saapuikin markkinoille vahvasti, ja myös aiemmin maksullisten Fitbit-ominaisuuksien muuttuminen ilmaiseksi kertonee osaltaan muutoksesta.