Google päivitti sovelluksensa - nyt voit lisätä oman selfiesi taideteoksiin

Googlen taidesovelluksella voi nyt lisätä omat kasvonsa kuuluisaan maalaukseen.

Tekoälyyn perustuva uudistus on jo julkaistu Googlen Arts & Culture -sovellukseen.

Google Arts & Culture on sovellus, joka perehdyttää käyttäjiään taiteeseen maailman eri kolkista. Yli 3 000 yhteistyökumppanin kanssa luotu kokonaisuus sai viime vuonna merkittävimmän päivityksensä aikoihin, ja nyt silloisia uudistuksia on entisestään laajennettu tekoälyllä.

Uudistuksista merkittävin mahdollistaa omien kasvojen lisäämisen tunnettuihin taideteoksiin. Esimerkiksi Mona Lisan kuuluisan hymyn voi korvata omalla ilveellään tai koristaa naamataulullaan jotakin toista, satojen teosten joukosta valittua maalausta.

Käyttäjät voivat yksinkertaisesti ladata oma- tai ryhmäkuvan Arts & Culture -palveluun ja valita yhden 25 erilaisesta tyylistä. Tyylit kattavat taiteen, historian sekä matkailun sisältäen myös erilaisia aikakausia ja tyylilajeja.

Tuottavan tekoälyn toteuttamiin teoksiin voi itse valita muun muassa tyylin.

Googlen mukaan tyylejä kehitetään jatkuvasti lisää, ja ennen pitkää käyttäjillä pitäisikin olla yhä enemmän valinnanvaraa.

Generatiivista eli tuottavaa tekoälyä hyödyntävä uudistus lisää käyttäjän kasvot taideteokseen ”saumattoman luonnollisesti”, Google luonnehtii. Tekoäly ei puutu itse pärstään, mutta saattaa kuitenkin mukauttaa esimerkiksi hiuksia ja koruja ennen taideteokseen liittämistä.

Valmista teosta täydennetään myös mielenkiintoisilla faktoilla sekä muunlaisella opettavaisella sisällöllä, Google kuvailee, korostaen yhteistyökumppanien merkittävää roolia tietojen tuottamisessa.

Arts & Culture ei tallenna käyttäjien omakuvia muokattuja taideteoksia tuottaessaan. Niin kutsuttu Art Selfie 2 -uudistus on nyt julkaistu sovellukseen.

Alla olevalla Googlen videolla Art Selfie 2:ta esitellään tarkemmin.