Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Mapsin reittiohjeisiin suuri muutos: säästää ympäristöä ja rahaa

Google Mapsin navigointiin on lähiviikkoina tulossa kaksi merkittävää uudistusta.

Jatkossa Mapsin reittiohjeet auttavat säästämään sekä rahaa että ympäristöä, Google tiedottaa.

Google Maps päivittyy pian tavalla, joka auttaa yhä useampia ajamaan ympäristöystävällisemmin. Jo aiemmin Pohjois-Amerikassa ja Saksassa pilotoidut, mahdollisimman vähän polttoainetta käyttävät reittiohjeet ovat lähiviikkoina tulossa käyttöön koko Euroopassa, myös Suomessa.

Oletuksena Google Maps suosii jatkossa ympäristöystävällisintä reittiä, mikäli saapumisaika on jotakuinkin sama kuin nopeimmalla. Käyttäjä voi myös asettaa ekologisimman vaihtoehdon oletukseksi ja näin säästää sekä ympäristöä että rahaa, vaikka matka hieman kauemmin veisikin.

Näin Maps vastedes näyttää ekologisimman reitin.

Halutessaan Mapsin käyttäjät voivat toki myös kytkeä uudistuksen kokonaan pois päältä ja nähdä aina nopeimman reitin polttoainekulutuksesta piittaamatta, Google kertoo.

Kuvaus perustelee lyhyesti, miksi kyseinen reitti valittiin.

Ympäristöystävällisten reittiohjeiden yhteydessä on myös pieni selitys siitä, miksi kyseinen reitti valittiin muiden sijaan.

Google Mapsin toinen uudistus puolestaan antaa valita auton käyttövoimalähteen, jotta reittiohjeet olisivat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Sovelluksen asetuksista voi täsmentää, ajaako bensiini-, diesel-, hybridi- vai sähköautolla, mikä jonkin verran vaikuttaa Mapsin tarjoamiin reittiohjeisiin.

Google Mapsin uudistusten jakelu alkaa Euroopassa lähipäivinä, ja kaikille käyttäjille niiden tulisi saapua lähiviikkoina.