Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Mapsin iPhone-sovellus päivittyi kahdella kotinäkymäwidgetillä - näin otat käyttöön

Google Mapsin iPhone-sovellus on päivittynyt uusimmassa versiossaan ensi kertaa widgeteillä, joita voi lisätä osaksi iPhonen kotinäkymää.

Widgetit ovat osa Google Mapsin versiota 5.74 iPhoneille.

Google Mapsissa tarjolla on toistaiseksi kaksi widgetiä – 2×2-sovelluskuvakkeen kokoinen pienempi, joka esittää kulloisenkin sijainnin kartalla liikennetietojen kera ja toimii kuvakkeena Google Mapsin avaamiseksi sekä 4×2-sovelluskuvakkeen kokoinen suurempi, jossa on tarjolla mahdollisuus avata Google Maps suoraan hakutoimintoon sekä joukko vaihtuvia pikakuvakkeita lähistöltä löytyviin kohteisiin eri kategorioista sekä esimerkiksi reittiohjeista kotiin tai työpaikalle.

Päivityksensä julkaisutiedoissa Google on vihjannut tulossa olevan myös lisää uusia widgetejä Google Mapsin osaksi. Google ei olekaan tuonut vielä tarjolle uusina, kotinäkymään sijoitettavissa olevina widgeteinä kaikkia niitä widgetejä, joita se tarjosi aiemmassa iOS:n widget-muodossa.

Apple esitteli kotinäkymiin sijoitettavissa olevat uuden tyylin widgetit uudistuksena syksyllä 2020 julkaistussa iOS 14 -käyttöjärjestelmäversiossa. Tänä syksynä julkaistava iPadOS 15 puolestaan tulee mahdollistamaan widgettien sijoittamisen myös iPadeissa osaksi kotinäkymiä.

Google Mapsin widgettien käyttöön ottamiseksi kannattaa ensin varmistaa sovelluksesta olevan käytössä vähintään 5.74-versio tarkistamalla onko päivitystä saatavilla App Storesta. Päivityksen asentumisen jälkeen Google Maps täytyy vielä tarvittaessa sulkea ja käynnistää uudelleen ennen kuin widgetit ilmestyvät lisättäväksi. Tämän jälkeen voi painaa tyhjää kohtaa iPhonen kotinäkymässä ja valita widgetin lisättäväksi yläkulman plussakuvakkeen kautta.

Google on aiemmin tarjonnut iPhone-kotinäkymäwidgetejä jo monissa muissa sovelluksissaan.

Google Maps -widgetit lisäysnäkymässä.
Google Maps -widgetit lisäysnäkymässä.