Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Maps saa vihdoin tumman teeman virallisesti - näin Android-sovellus päivittyy lähiviikkoina

Google on vihdoin virallisesti julkistanut Google Mapsin Android-sovelluksen tumman teeman.

Google Mapsin tumma teema on ollut kehitteillä jo pitkään, ja esimerkiksi syksyllä 2020 Googlen kerrottiin jo aloittaneen sen pienimuotoisen jakelun päivityksenä käyttäjille.

Vasta nyt Google Mapsin tumma teema on kuitenkin tulossa kaikille sen Android-sovelluksen käyttäjille. Googlen mukaan tumma teema “laajenee pian kaikille Android-käyttäjille maailmanlaajuisesti”. Käytännössä tämän pitäisi tapahtua tulevien viikkojen aikana. Google Mapsin iOS-version osalta tummasta teemasta Google ei ole vielä kertonut mitään.

Google aloitti tumman teemavaihtoehdon esittelyn yleisesti osaksi eri sovelluksiaan vuodesta 2019 alkaen, joten Mapsiin tummaa teemaa on saatu odottaa varsin pitkään.

Google Mapsin tummassa teemassa monet käyttöliittymäelementit, kuten hakukenttä, hakutulokset, alapalkki ja muut painikkeet muuttuvat vaalean harmaiksi. Lisäksi käyttöliittymän väreissä on mukana sinistä esimerkiksi reittipainikkeessa. Taustalla itse kartta on tummemman harmaa, muttei täysin musta.

Googlen mukaan tumma teema voi auttaa vähentämään virrankulutusta, minkä lisäksi se on luonnollisesti mukavampi silmille hämärässä. Google Mapsin voi asettaa oman maun mukaan käyttämään aina uutta tummaa teemaa tai aiempaa tuttua vaaleaa teemaa tai mukautumaan laitteen käyttöjärjestelmätason asetukseen.

Jo aiemmin Google Maps on pitkään tarjonnut navigaationäkymässään erillisen tumman yötilan. Nyt uusi teema on tuosta erillinen ja koko sovelluksen kattava.

Näyttökuvat tummasta teemasta Google Mapsin Android-sovelluksessa syksyltä 2020. Kuva: 9to5Google.
Näyttökuvat tummasta teemasta Google Mapsin Android-sovelluksessa syksyltä 2020. Kuva: 9to5Google.