Kätevä uudistus: Google Maps navigoi nyt myös offline-tilassa

Google julkisti viime kevään Google I/O -tapahtumassaan, että Maps-kartat saisivat vielä tämän vuoden aikana tuen offline-navigoinnille ja -hauille. Tänään yhtiö ilmoitti, että ominaisuuden jakaminen käyttäjille on alkanut.

HERE-kartat ovat tunnettuja muun muassa siitä, että karttoja voi ladata helposti myös offline-käyttöön. Google Mapsillakin on aiemmin voinut tallettaa jonkin karttanäkymän tarkasteltavaksi ilman verkkoyhteyksiä, mutta navigoinnit tai haut eivät ole tällöin onnistuneet.

Jatkossa Google Maps -käyttäjät voivat kuitenkin ladata haluamansa alueen offline-käyttöön. Tällöin kyseisen alueen sisällä onnistuvat sekä haut että reittinavigointi, vaikka verkkoyhteyksiä ei olisi saatavilla. Samalla Mapsin valikkoon ilmaantuu Offline Areas -kohta, josta tallennetut alueet löytyvät.

Googlen mukaan Maps valvoo muistiin ladatulla alueella liikuttaessa verkkoyhteyksiä itse. Huonojen tai olemattomien yhteyksien alueella sovellus vaihtaa offline-tilaan ja verkkoyhteyksien palatessa sovellus kytkeytyy takaisin verkkoon automaattisesti.

Uudet offline-ominaisuudet päivitetään Google Maps -käyttäjille porrastetusti tästä päivästä eteenpäin. Toistaiseksi päivityksen saa vain palvelun Android-sovellus. iOS-päivityksen luvataan kuitenkin tulevan pian.