Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Kuvien rajaton ilmainen varmuuskopiointi päättyy ensi vuonna

Google Kuvien ilmainen varmuuskopiointi on tulossa tiensä päähän, Google kertoo. Rajaton varmuuskopiointioikeus ilmaiskäyttäjiltä poistuu uuden sisällön osalta kesällä 2021.

Aina vuodesta 2015 Google Kuvat -palvelulla on voinut varmuuskopioida rajattomasti valokuvia ja videoita maksutta Googlen pilvipalvelimille. Laatu on varmuuskopioinnissa kärsinyt ilmaiskäyttäjillä, mutta vain hieman, mikä on pitänyt useimmat tyytyväisenä.

Uusi työkalu auttaa arvioimaan, kauanko ilmaista tallennustilaa riittää.

Kesäkuun alusta 2021 alkaen rajaton varmuuskopiointioikeus kuitenkin raukeaa. Tulevasta kesästä alkaen ilmaiskäyttäjät saavat käyttöönsä yhä kaikkiin Google-käyttäjätileihin sisältyvät 15 gigatavua yleistä, muiden Google-palvelujen kuten Gmailin ja Google Driven kanssa, jaettua tallennustilaa kuvilleen ja videoilleen, mutta kesäkuun alkuun mennessä varmuuskopioitu Google Kuvat -sisältö ei kyseistä tallennustilaa vielä kuluta.

1. kesäkuuta alkaen Google Kuvien sisällön lisäksi myös uudet Google Docs / Sheets / Slides / Drawings. / Forms / Jamboard -tiedostot kuluttavat tallennustilaa.

Googlen mukaan 15 gigatavua riittää keskivertokäyttäjälle kuvien osalta noin kolmeksi vuodeksi.

Hakukonejätti suunnittelee myös kahta uutta työkalua varmuuskopioinnin helpottamiseksi. Ensimmäinen niistä luo arvion siitä, milloin 15 gigatavun tila täyttyy nykyisellä varmuuskopiointitahdilla toisen auttaessa poistamaan heikkolaatuista sisältöä, kuten tärähtäneitä tai vahingossa räpsäistyjä valokuvia.

Maksullista tallennustilaa Google tarjoaa osana One-tilauksiaan alkaen 1,99 eurolla kuukaudessa tai 19,99 eurolla vuodessa, jolla saa 100 gigatavua jaettua tallennustilaa Google Kuville ja muille Google-palveluille.

Google Kuvat auttaa myös poistamaan huonolaatuisia kuvia ja videoita.