Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google kieltää – Chrome OS ei katoa

Viime päivinä verkkomedioissa on puhuttu paljon Chrome OS:n ja Androidin yhdistymisestä. Google ei kuitenkaan myönnä väitteen olevan totta, vaan kertoo Chrome OS:n jatkavan kehittymistä ja saapuvan uusiin laitteisiin myös ensi vuonna.

Useiden lähteiden mukaan Googlen suunnitelmissa olisi sulauttaa edullisissa kannettavissa käytetty Chrome OS -käyttöjärjestelmä osaksi Androidia. Tuloksena olisi yksi yhtenäinen Android-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka sopisi myös PC-käyttöön.

Chrome OS:stä ja Androidista vastaava Hiroshi Lockheimer toteaa kuitenkin uusimmassa blogikirjoituksessaan suoraan, että väite ei pidä paikkaansa. Lockheimerin mukaan Googlella ollaan varsin tyytyväisiä Chromebookien menestykseen, erityisesti toimisto- ja koulukäytössä.

Lockheimer kertoo Chrome OS:n voivan hyvin ja saavan pian useita uudistuksia, kuten parannellun mediasoittimen ja Material Design -tyylisen ulkoasun. Lisäksi markkinoille lupaillaan ”kymmeniä uusia Chromebookeja” vuonna 2016. Samalla Lockheimer kuitenkin myöntää, että Googlella etsitään kovasti tapoja tuoda Androidin ja Chrome OS:n parhaat puolet yhteen