Google julkisti kätevän näppäimistön iPhonelle

Google on julkistanut uuden Gboard-näppäimistösovelluksen Applen iPhonelle ja sen iOS-käyttöjärjestelmälle. Valitettavasti toistaiseksi Googlen näppäimistö on saatavilla vasta englannin kielellä ja vain Yhdysvaltojen App Storesta.

Gboard mahdollistaa luonnollisesti Google-hakujen teon suoraan näppäimistön kautta mistä tahansa sovelluksesta – sillä voi etsiä niin normaaleja hakutuloksia, videoita, kuvia, säätietoja, uutisia, urheilutuloksia kuin lähialueen paikkojakin. Google-haun tuominen näppäimistön sisään vähentää Googlen mukaan tarvetta hyppiä eri sovellusten välillä tietoa hakiessa ja sitä mahdollisesti taas viesteihin eteenpäin lähetettäväksi liitettäessä.

Hakutulokset ilmestyvät Gboardiin korttimuodossa, jossa ne on helppo lähettää osaksi keskustelua.

Lisäksi Gboardilla onnistuu GIF-kuvien sekä emoji-kuvakkeiden haku lähetettäväksi. Itse kirjoittaminen Gboardilla onnistuu myös liu’uttamalla sormea sanan sisältämien kirjainten kautta.

Gboardissa on myös emoji- ja GIF-haut.

Google lupaa tuoda Gboardin jatkossa tarjolla myös muilla kielillä, mutta aikataulua ei ole kerrottu.

Myös Microsoftilla on useampiakin eri näppäimistösovelluksia ja se osti itselleen myös suositun SwiftKeyn aiemmin tänä vuonna. Apple on mahdollistanut muiden näppäimistöjen asentamisen ja käyttöönoton iOS 8:sta alkaen.