Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Työkalu palavereihin: Google julkisti Android-pohjaisen valkotaulun

Google on esitellyt Jamboardin, Android-pohjaisen valkotaulun. 55-tuumainen 4K-tarkkuuden kosketusnäyttö muuttaa fläppi- ja valkotaulut digitaalisiksi ja siirtää ne pilveen.

Jamboard on siis yritysten neuvotteluhuoneisiin suunniteltu laite, joka on omiaan Googlen palveluita ja pilveä käyttäville yrityksille ja yhteisöille. Yhdessä Google Hangoutsin ja Google Driven kanssa se sopii niin videoneuvotteluihin kuin neuvotteluhuoneen sisälläkin käytäviin palavereihin.

Varustukseen kuuluvat muun muassa styus ja pyyhin, sisäänrakennettu HD-kamera, Wi-Fi-yhteys ja kaiuttimet. Iso 4K-tarkkuuden näyttö tunnistaa erilaisia kosketuksia esimerkiksi niin, että styluksella (ei paristoja, ei Bluetooth-parittamisia) voi piirtää ja kirjoittaa, kun taas pyyhkiminen tapahtuu pyyhkimellä tai sormella, aivan kuin perinteistä valkotaulua ja tussia käytettäessä (mutta ilman mustetta sormissa, kuten Googlen blogissa huomautetaan). Jamboardin ympärillä tehtävät ideariihet voidaan tallentaa pilveen ”Jam-sessioina”.

Google Jamboard muistuttaa hyvin paljon Microsoftin Surface Hubia, joka on saatavilla 55- tai 84-tuumaisena. Google ei vielä paljastanut kovinkaan tarkkoja tietoja laitteesta, mutta sen on määrä tulla yleisempään myyntiin vuoden 2017 aikana ja hinta tulee olemaan ”alle 6000 dollaria” (5500 euroa). 55-tuumaisen Microsoftin Surface Hubin hinta on 8995 dollaria, eli Googlen versio on selvästi edullisempi.

Tässä vaiheessa Google etsii jäseniä sen ”Early Adopter” -ohjelmaan testaamaan Jamboardia ennen virallista julkaisua. Ohjelmaan voivat hakea Googlen G Suite -asiakkaat, eli Googlen palveluita käyttävät yritykset.