Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google julkaisi uuden aktiivisuus- ja terveystietojen keskuksensa beetana - kumppaneina muun muassa Samsung ja Oura

Google on julkaissut uuden aktiivisuus- ja terveystietojen keskuksensa Androidille.

Health Connect yhdistää tietoja monista sovelluksista ja palveluista.

Google esitteli aiemmin tänä vuonna Health Connectin, joka kerää moniin aktiivisuus- ja terveyssovelluksiin tallennetut tiedot yhteen paikkaan helpottaen näin sekä käyttäjien että kehittäjien arkea ja sovellusten yhteistoimintaa.

Käyttäjät voivat tarkastella kaikkia tietojaan yhdessä paikassa ja hallinnoida sovellusten käyttöoikeuksia, kun taas kehittäjille Health Connect mahdollistaa yhden rajapinnan hyödyntämisen monien rinnakkaisten ratkaisujen ylläpitämisen sijaan.

Lisäksi Health Connect sisältää monenlaisia turvallisuustoimintoja, jotka niin ikään vapauttavat kehittäjien aikaa tietoturvasta murehtimisesta muihin toimiin.

Health Connectissa mukana olevia yhteistyökumppaneita.

Jo nyt mukana on useita valmistajia, kuten Googlen tätä nykyä omistama Fitbit, kehitystyössä auttanut Samsung, suomalainen älysormusvalmistaja Oura sekä treenisovellukset MyFitnessPal ja Peloton.

Health Connect tunnistaa yli 40 erilaista terveystietoa, jotka on palvelussa jaoteltu kuuteen kategoriaan (engl. Activity, Body Measurements, Cycle Tracking, Nutrition, Sleep, Vitals). Käyttäjät voivat tarkastella tallennettuja tietoja sovelluksella tai helposti estää tietyiltä palveluilta tiettyjen tietojen käytön.

Käytännössä Health Connect -rajapinta myös mahdollistaa yhteistyökumppanien sovellusten rinnakkaiskäytön aiempaa helpommin. Esimerkiksi Peloton-sovelluksessa tehdyt treenitiedot voi sen ansiosta synkronoida Samsung Healthiin ja täten pitää helpommin kirjaa aktiivisuudestaan.

Health Connect -sovelluksen beetaversio on nyt ladattavissa Google Playsta. Kaikki halukkaat voivat ladata sen laitteelleen ja kokeilla, kuinka uusi palvelu rajapintoineen toimii. Varsinainen julkaisu lienee luvassa lähikuukausina.