Google mukana Star Wars -huumassa – voit heiluttaa valomiekkaa puhelimella

Star Wars: The Force Awakens saapuu teattereihin tällä viikolla. Odotetun elokuvan rinnalla Google on julkaissut kokeellisen verkkopelikokemuksen, jossa tietokone ja älypuhelin toimivat yhteen.

Lightsaber Escape – kotimaisittain Pako Valomiekalla – on Googlen suunnittelema pelielämys, jota pelataan verkkoselaimella. Mukana peliä luomassa ovat olleet Lucasfilm ja Industrial Light & Magic.

Aloittaakseen pelaajan on suunnattava tietokoneellaan Pako Valomiekalla -sivustolle. Siellä hän saa toisen verkko-osoitteen, joka syötetään älypuhelimen selaimeen. Googlen mukaan pelikokemus on suunniteltu Chrome-selaimia varten ja niitä tunnutaan tosiaan tarvitsevan. PC:llä Firefox näytti aluksi kelpaavan, mutta lopulta peli jäi jumiin. Puhelimella sivusto taas pyytää suoraan lataamaan Chromen. Kun molemmissa laitteissa on Chrome, homma toimii moitteetta.

Kun laitteet ovat löytäneet toisensa, pyydetään pelaajaa kalibroimaan puhelin. Käytännössä puhelinta on pidettävä hetki pystysuorassa valosapelin tapaan.

Kalibroinnin jälkeen seikkailu on vamis alkamaan. Pelaaja pudotetaan keskelle imperiumin joukkoja ja tarkoitus on paeta vihamieliseltä alukselta. Peli liikuttaa itse hahmoa kohtauksesta toiseen ja pelaajan tehtäväksi jää torjua ammuksia valomiekallaan puhelintaan kääntelemällä.

Viivettä on toki hieman havaittavissa, mutta pääasiassa ohjaus toimii yllättävänkin hyvin. Ruudulla näkyvä miekka seuraa siis puhelimen liikkeitä riittävän uskollisesti. Ikävä kyllä lukuisten ammusten yhtäaikainen torjuminen on pitkälti mahdotonta. Pelissä pärjääkin parhaiten vain heiluttamalla villisti miekkaansa ympäri ruutua. Tätäkö jediritarin elämä todella on? Voit kokeilla itse täällä.