Google ja Levi’s tuovat älytakkinsa vihdoin myyntiin – esiteltiin ensi kerran jo yli kaksi vuotta sitten

Google ja Levi’s esittelivät ensi kertaa älytakkiaan jo keväällä 2015 Google I/O -tapahtumassa. Takin piti tulla myyntiin keväällä 2017, mutta silloin kerrottiin vain viivästymisestä syksyyn.

Nyt Jacquard-älytakki on vihdoin tulossa myyntiin valituissa myymälöissä Yhdysvalloissa keskiviikosta 27. syyskuuta alkaen. Ensi viikolla myynti laajenee Yhdysvalloissa laajemmaksi Levi’s-kauppoihin ja -verkkokauppaan, mutta takin mahdollisesta saatavuudesta Euroopassa ei vielä ole annettu tietoa.

Älytakin kohderyhmänä ovat erityisesti pyöräilijät, joille puhelimen käyttö liikuttaessa on hankalaa sekä myös erittäin vaarallista. Älytakki on tehty Levi’s Commuter Trucker -takin pohjalta ja sen hihansuusta löytyy ohjausmahdollisuus kosketuksella.

Takin hihansuusta voi esimerkiksi helposti vastata puheluun.
Takin hihansuusta voi esimerkiksi helposti vastata puheluun.

Ohessa hihansuussa näkyvää mustaa muovista lisäosaa lukuun ottamatta koko takki on aivan normaalisti pestävä. Takista itsestään löytyy ledien ohella kankaasta monikosketusta tukeva kosketuspinta, jolla pyyhkäisemällä voi suorittaa eri toimintoja.

Takki yhdistyy lisäosan sisältämän Bluetooth-yhteyden kautta puhelimeen, johon pitää asentaa toimintoja tukeva ja ohjaava sovellus. Tämän myötä takin hihansuusta voi muun muassa vastata puheluihin, hyödyntää Google Mapsia, ohjata Google Play Musiikin toistoa sekä muita kolmansien osapuolten sovelluksia, jotka on integroitu mukaan alustalle – esimerkkeinä näistä mainittiin jo viime keväänä Spotify ja kuntoilusovellus Strava. Google on kertonut tuovansa kehittäjille rajapinnat palvelujensa mukaan tuomiseksi.

Googlella takin kehitystyöstä on vastannut sen ATAP-yksikkö (Advanced Technology and Projects).

Takin hinta on noin 350 dollaria eli vajaat 300 euroa.

Googlen omien esittelyvideoiden ohella alta ensimmäisenä löytyy 9to5Google keväällä julkaisema kokeiluvideo takista.