Google Home -laite tuo älykkään assistentin kotiin

Google esitteli tällä viikolla I/O-konferenssinsa avauksessa uuden Google Home -laitteen, joka yhdistää mielenkiintoisella tavalla Googlen haun ja palvelut sekä älykodin ohjauksen yhteen, pieneen laitteeseen.

Google Home on äänellä ohjattava laite, jolle voi esimerkiksi esittää kysymyksiä ja pyytää sitä näyttämään verkkosisältöä tai soittamaan musiikkia kodin viihde-elektroniikan avulla. Laite voi toimia perheen yhteisenä ”ohjauskeskuksena”, jonka avulla perheenjäsenet voivat esimerkiksi lähettää tehtävä- tai kauppalistoja toisilleen.

Google Home perustuu uuteen Google Assistant -avustajaan, jonka kanssa käyttäjä voi tehdä nettihakuja ja muun muassa ohjata musiikkia kodin äänentoistolaitteisiin ja Chromecast-laitteille tai videota televisioruudulle. Lisäksi siihen voi yhdistää älykodin ohjauksen, kuten valaistuksen tai termostaattien ohjaamisen äänellä. Myöhemmin näitä mahdollisuuksia on tarkoitus avata sovelluskehittäjien ja palveluntarjoajien kanssa niin, että Google Homen kautta voi vaikkapa tilata äitienpäivän kukkalähetyksen.

Google Home sisältää mikrofonin, kauttimen, värillisen ledit sekä irroitettavan alustan, jonka väriä vaihtamalla voi laitteen ulkonäköä muuttaa persoonallisempaan suuntaan.

Laitteen hinta ja saatavuus selviävät myöhemmin.