Google helpottaa Bluetooth-laitteiden paritusta Androidissa – näin toimii Fast Pair

Google on esitellyt oman tekniikkansa muun muassa Bluetooth-kuulokkeiden parittamisen helpottamiseksi Applen vanavedessä.

Googlen Fast Pairiksi nimeämä tekniikka mahdollistaa jatkossa uusien sitä tukevien kuulokkeiden ja muiden Bluetooth-laitteiden helpon parittamisen Android-laitteiden kanssa.

Kun Fast Pair -laite tuodaan Android-laitteen lähelle, aukeaa oheisen kuvan kaltainen ilmoitus. Parittaminen hoituu suoraan ilmoituksesta yhdellä painalluksella. Käyttökokemus on näin vastaava kuin Applen AirPods-kuulokkeiden ja Applen iOS-laitteiden välillä.

Lisäksi jos Fast Pairilla Androidissa liitetylle Bluetooth-laitteelle on saatavilla oma hallintasovelluksensa, ohjaa uusi ilmoitus myös lataamaan sen Google Play -kaupasta.

Tuki Fast Pairille tulee olemaan laaja Android-laitteissa: uusi tekniikka tulee olemaan käytettävissä kaikissa Android 6.0 -versiolla ja Google Play -palveluiden 11.7-versiolla tai uudemmilla varustetuissa laitteissa.

Sen sijaan liitettävien Bluetooth-laitteiden osalta tuki on toistaiseksi kapea. Toistaiseksi ainoat Fast Pairilla paritettavissa olevat laitteet ovat Googlen omat uudet Pixel Buds -kuulokkeet ja Libratonen Q Adapt On-Ear -kuulokkeet. Plantronicsin Voyager 8200 -sarjan kuulokkeet ovat lisäksi saamassa tuen pian.

Tuen Fast Pairille voi kuitenkin odottaa yleistyvän vauhdilla tulevissa Bluetooth-laitteissa.