Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google-haussa voi pian katsella 3D-malleja autoista ja löytää kappaleen hyräilemällä - monia uudistuksia tulossa

Google-hakuun on jälleen tulossa runsaasti uudistuksia. Hakukonejätti esitteli tulevia uutuustoimintoja verkkotilaisuudessaan.

Google-hakuun on vuosien varrella lisätty jos jonkinlaisia hakutoimintoja, ja vastedes haku tukee myös musiikkikappaleiden etsintää. Google-hakusovelluksen mikrofonikuvakkeen koskettaminen aktivoi totutusti kuuntelutilan, jolloin käyttäjä voi hyräillä päähänsä takertunutta melodiaa saadakseen tietää, mistä kappaleesta on kyse.

Googlen mukaan parhaat tulokset saadaan, jos hyräily, viheltely tai lauleskelu kestää 10-15 sekuntia. Haun tekoälyyn perustuvat algoritmit etsivät hakutuloksia välittämättä siitä, oliko esimerkiksi sävelkorkeus tai tempo aivan kohdallaan.

Kappaleita voi etsiä myös Google Assistant -virtuaaliavustajalle hyräilemällä.

Samalla julkaistaan uusia toimintoja Google-haun täydennetyn todellisuuden esikatseluun. Jo ennestään käyttäjät ovat voineet tarkastella muun muassa dinosauruksia, ja vastedes he voivat nähdä esimerkiksi haaveilemansa uutuusauton luonnollisen kokoisena pihallaan.

Google-haulla voi katsella myös autoja täydennetyn todellisuuden ansiosta.

Googlen mukaan katseltavissa on autoja Volvon, Porschen ja monen muun valikoimasta, ja halutessaan käyttäjät voivat tutustua myös kiesien sisätiloihin ja vaikkapa ohjauspyörään.

Hakua päivitetään samalla tunnistamaan entistä paremmin verkkosivujen sisältöjä. Googlen mukaan haku havaitsee jatkossa myös sivustojen hienoisemmat nyanssit esitellen sivustoja hakutuloksissaan, vaikka hakusanat eivät täsmäisikään juuri sivustolla käytettyihin sanoihin.

Lisää Google-hakuun lisättävistä uudistuksista voi lukea Googlen blogista.

Alla olevalla videolla esitellään uutta kappalehakutoimintoa.