Google haastaa Applen Facetimen – Tässä parhaat sovellukset videopuheluihin

Google tuo saataville videopuhelusovelluksen, jolla se pyrkii kampittamaan etenkin Applen FaceTimen ja Skypen. Google Duo tulee saataville iOS- ja Android-alustoille.

Duo on maksuton sovellus, joka mahdollistaa soitot mobiililaitteisiin. Tähän asti Google on tarjonnut tähän tarkoitukseen Hangout-sovellusta. Duon erikoisuus on koputuspalvelu, joka ilmoittaa tavallisten puheluiden tapaan saapuvasta puhelusta käynnissä olevan puhelun aikana. Koputus näyttää odottamassa olevan soittajan kuvan vastaanottajalle.

Googlen mukaan Duo-puhelut ovat tehokkaasti salattuja. Käyttäjän ei tarvitse luoda erillistä tiliä, riittää että sovellukselle annetaan pääsy käyttäjän yhteystietoluetteloon.

Muut parhaat sovellukset

Facebook Messenger

Facebook Messenger on kasvattanut hurjasti käyttäjämääriään, mikä tekee siitä myös suositun videopuhelupalvelun. Palvelun käytettävyyttä parantaa se, että sovellus on jo valmiiksi useimmilla ystävillä. Keskustelun aloittamiseen riittää kamerakuvakkeen painaminen keskusteluikkunan oikeasta yläkulmasta. Messenger on tarjolla iOS- ja Android-alustoille.

Skype

2000-luvun alussa videopuhelut massojen tietoisuuteen tuonut Skype on edelleen yksi parhaista palveluista alallaan. Palvelulla on yli 700 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Mobiililaitteiden ohella palvelua voi käyttää muun muassa tietokoneilla ja television kautta. Skypen vahvuutena on mahdollisuus soittaa myös muihin kuin mobiilinumeroihin lisämaksua vastaan. Skype on ladattavissa iOS- ja Android-alustoille.

Viber

Viber on ollut ladattavissa jo useiden vuosien ajan, mutta se ei ole saavuttanut merkittävää suosiota Suomessa. Esimerkiksi Ruotsissa palvelu on ollut selvästi suositumpi. Viber mahdollistaa puhelut vain samaa sovellusta käyttävien välillä. Sovelluksen avulla voi lähettää myös ilmaisia pikaviestejä samaan tapaan kuin Messengerillä ja Skypellä. Viber-keskusteluihin voi liittää sijaintitiedon ja samaan keskusteluun voi liittää jopa 40 keskustelijaa. Sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-alustoille.

FaceTime

Applen FaceTime on monen iPhone-käyttäjän ykkösvaihtoehto videopuheluiden soittamiseen. Sovellus on tarkoitettu vain Apple-käyttäjille, sillä sitä ei ole saatavilla Android-laitteille. Sovellus ei ole yhtä monipuolinen kuin Facebookin Messenger tai esimerkiksi Viber, mutta se on helppokäyttöinen ja valmiiksi ladattuna iPhone-puhelimiin.

WeChat

WeChat on noussut yllättävään suosioon Kiinassa, mutta muuallakin sen käyttäjien määrä on ollut kasvussa. Sovellus tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet kuin Facebook Messenger. Se on tarjolla iOS- ja Android-alustoille.