Google esitteli ison joukon uudistuksia Androidille

Androidiin on tulossa iso joukko uusia toimintoja.

Google esittelee uudistuksia blogissaan.

Androidiin on lähiaikoina luvassa kaikkiaan 11 uutta ominaisuutta ja toimintoa. Uusimman, neljännesvuosittain julkaistavan Feature Drop -paketin perimmäisenä tarkoituksena on tehdä ohjelmistosta mukautuvampi ja miellyttävämpi käyttää, Google kuvailee.

Uudistuksista saavat osansa niin Android-älypuhelimet ja -tabletit kuin Wear OS -älykellot ja Google TV -laitteetkin. Myös Google-sovelluksiin on luvassa uutta.

Gboardin ”emojikeittiö” on jatkossa aiempaa monipuolisempi.

Gboard-virtuaalinäppäimistön käyttäjät voivat ensinnäkin ilmaista itseään uusilla ”emojikeittiön” yhdistelmillä ja lisätä Googlen viestisovelluksella lähetettyihin sisältöihin niin kutsuttuja ääniteemoja. Käytännössä ääniviestejä voi jatkossa korostaa esimerkiksi tunnetilasta kertovilla, liikkuvilla emojeilla.

Viestisovellukseen julkaistaan samalla laajemmat viestireaktiot. Pelkän peukun sijaan viestiin voi reagoida vaikkapa ilmeellä tai eläintä esittävällä emojilla, Google kertoo, osan reaktioista ollessa myös animoituja.

Tekstarit tukevat nyt emojireaktioita aiempaa laajemmin.

Wear OS -älykelloilla voi puolestaan jatkossa hallinnoida entistä monipuolisemmin yhteensopivia älylaitteita, kuten kodin älyvalaisinten värimaailmaa. Älykellolla voi lisäksi ilmoittaa Google Homen kautta lähtemisistään ja tulemisistaan, jolloin esimerkiksi älykkäät valvontalaitteet tietävät kytkeytyä päälle tai pois.

Wear OS:llä voi muun muassa hallinnoida älykodin laitteistoa entistä laajemmin.

Google Assistantin ominaisuuskattausta Wear OS:llä laajennetaan niin ikään tukemaan niin kutsuttuja rutiineja. Android-älypuhelinta voi sen sijaan pian käyttää salasanattomaan, PIN-koodilla tapahtuvaan tunnistautumiseen FIDO02-menetelmää käytettäessä.

Saavutettavuuden parantamiseksi Google on puolestaan tuomassa Androidiin mahdollisuuden kuunnella kuvien kuvauksia sekä seurata puheluita ja toistuvaa mediaa reaaliaikaisten tekstitysten avulla.

Androidin tuoreimmat uudistukset on määrä julkaista älypuhelimille, tableteille, älykelloille ja viihdejärjestelmille lähiaikoina.