Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google esitteli Android 12:n uudistuksia peleille - pelaamaan pääsee jo lataamisen aikana

Google on esitellyt Android 12:n mobiilipelaajille suunnattuja uudistuksia.

Pelaajia hemmotellaan tulevassa ohjelmistossa muun muassa paremmalla pelitilalla.

Android 12 -ohjelmisto julkaistaan perinteitä mukaillen syksyllä. Siinä missä esimerkiksi digitaalinen hyvinvointi on viime vuosina ollut Androidissa näkyvässä asemassa, sisältää Android 12 runsaasti uudistuksia pelaajille.

Kojelaudalla voi vaikkapa ottaa kuvankaappauksen nopeasti tai suoratoistaa sessionsa YouTubeen.

Google esitteli nyt tarkemmin uuden Game Dashboardin, eräänlaisen mobiilipelaajan kojelaudan, jolla pelitiloista tuttuja toimintoja on helppo aktivoida halutulla tavalla. Kojelaudan yksinkertaisilla painikkeilla voi vaikkapa kytkeä ilmoitukset pois päältä, parantaa akunkestoa tai maksimoida suorituskyvyn paremman ruudunpäivitysnopeuden toivossa.

Kojelaudalta voi myös esimerkiksi aloittaa suoran lähetyksen YouTubeen ja tarkastella peliin kuuluvia saavutuksia. Saatavilla on lisäksi pillerin muotoinen pikavalikko, johon pelaajat voivat itse lukita eniten käyttämäntä toiminnot.

Pelien pariin pääsee nopeammin, kun koko tiedoston latautumista ei tarvitse odotella.

Toinen mobiilipelaamista helpottava uudistus liittyy pelien lataamiseen. Kun Android 12:lla lataa peliä Google Playsta, voi sen pelaamisen aloittaa jo ennen kuin koko tiedosto on laitteessa. Googlen esimerkkikuvissa pelin pariin pääsee jo, kun vain 18 prosenttia 127-megatavuisesta tiedostosta on ladattu.

Googlen mukaan uudistus ainakin puolittaa useimmissa tapauksissa ajan, jossa pelaamaan pääsee. Puhelimelle ladataan ensin vain pelin välttämättömät osat, eikä pelaajan tarvitse turhaan odotella koko tiedoston latautumista.