Google esittelee: pian julkaistava LG V20 on ensimmäinen Android Nougat -puhelin

Googlen uusin Android-käyttöjärjestelmä, Android 7.0 Nougat, on nyt virallisesti julkaistu. Google esittelee käyttöjärjestelmän uudistuksia omalla Android-verkkosivullaan, jonka alaosasta löytyy hieman yllättäen mainos tulevasta LG V20 -puhelimesta.

Tekstin mukaan LG V20 on ensimmäinen älypuhelin, jossa on Android Nougat heti paketista otettaessa, ja laitteen sanotaan olevan tulossa pian. Tämä toki oli jo ennestään tiedossa, sillä LG kertoi jo aiemmin V20:n todella olevan ensimmäinen Nougat-puhelin, ja laite esitellään San Franciscossa 6. syyskuuta.

Perinteisesti uusi Android on ensimmäiseksi ollut tarjolla uusissa Nexus-puhelimissa, joten on yllättävää, että tällä kerralla tuo kunnia menee LG:n omalle puhelinmallille. Tiedossa ei ole, kuinka laajasta yhteistyöstä Googlen ja LG:n välillä nyt on kyse, sillä onhan Android Nougatin esiversioita ollut LG:n ja muiden valmistajien käytettävissä jo kuukausien ajan. Se, että V20 kuitenkin mainitaan Android-esittelysivulla, antaa olettaa, että Google on ainakin jossain määrin ollut mukana yhteistyössä. LG ja Google ovat toki ennenkin tehneet merkittävää yhteistyötä, sillä Nexus-puhelimista 4, 5 ja 5X olivat LG:n valmistamia.

Syksyn aikana on myös mielenkiintoista nähdä, muuttuvatko kuviot Nexus-puhelimien ympärillä enemmänkin. Eräiden raporttien mukaan Nexus-brändi saattaisi jäädä tänä vuonna taka-alalle, ja Google saattaakin julkaista älypuhelimia puhtaasti omalla brändäyksellään.