Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Earth sai merkittävän päivityksen iPhonessa ja iPadissa

Google Earth -sovellus iPhonelle ja iPadille on saanut tärkeän päivityksen. Uusi päivitys muuntaa sovelluksen koodin 64-bittiseksi, mikä mahdollistaa sovelluksen toiminnan jatkossakin uusissa iOS-versioissa. Apple lopettaa tuen 32-bittisille sovelluksille syksyllä julkaistavassa iOS 11:ssä. Google Earth on ollut kenties nimekkäin ja suosituin sovellus, joka oli muutoksessa uhattuna.

Apple-laitteiden nyt saama Google Earth -päivitys on merkittävä muutenkin, sillä se tuo Google Earthin huhtikuussa jo muilla alustoilla esitellyn uuden designin myös iOS-versioon.

Uusia toimintoja on esimerkiksi Voyager, joka näyttää mielenkiintoista sisältöä erikoisista kohteista ja ilmiöistä eri puolilla maapalloa. Mukana on niin Google Earthille ominaisia 3D-näkymiä kuin esimerkiksi 360 asteen videoita sekä Street View -näkymiä, myös rakennusten sisällä ja veden alla. Voygaerin sisältöä on tehty yhdessä nimekkäiden tekijöiden, kuten BBC:n kanssa, ja tällä hetkellä tarjolla on noin 50 Voyager-kierrosta.

Jos Voyagerin tarjoamat sisällöt eivät miellytä tai ne on kahlattu turhan nopeasti läpi, voi mielenkiintoista tutkittavaa löytää myös ”kokeilen onneani” -painikkeella. Googlen verkkohausta tuttu ominaisuus vie käyttäjän satunnaiseen paikkaan maapallolla, ja monista kohteista on tarjolla tietokortteja, joten tutkittavaa riittää hurjasti. Tällä hetkellä Google Earth tarjoaa knoppitietoja noin 20 000 kohteesta eri puolilla palloa.

Päivitetty Google Earth iPhonelle ja iPadille löytyy App Storesta. Lisäksi se on saatavilla luonnollisesti myös Android-sovelluksena sekä verkkopalveluna.