Google Earth -verkkopalvelun uusi versio toimii nyt useammilla selaimilla

Maapallon tutkimiseen tarkoitettu Google Earth -palvelu on nyt saatavilla laajemmin eri verkkoselaimilla.

Tähän asti Google Earth -palvelun käyttö verkkoselaimella on edellyttänyt Googlen oman Chrome-selaimen käyttämistä, sillä palvelu oli kehitetty Portable Native Client -teknologialla jota muut selaimet eivät ole tukeneet.

Nyt Google on kehittänyt Google Earthin uudelleen WebAssembly-teknologialla, jonka takana on laajempi verkkosovelluskehittäjien, selainten ja W3C-standardielimen tuki.

Uusi Google Earth on käytettävissä nyt Google Chromen ohella myös esimerkiksi Mozilla Firefoxilla, Operalla sekä Microsoft Edgen uudella, Chromium-pohjaisella versiolla, joka on toistaiseksi kehitysvaiheessa.

Google varoittaa, että Mozillan Firefoxilla ja Operalla kokemus ei välttämättä ole toistaiseksi yhtä hyvä kuin Chromella, koska ne tukevat WebAssemblyn osalta vain yhtä prosesisäiettä. Lisäksi Applen Safari-selaimessa uusikaan Google Earth ei vielä toimi. Syynä on selaimesta puuttuva WebGL2-tuki.

Earthin uuden version kerrotaan olevan toistaiseksi preview beta -testivaiheessa. Palvelun toiminnallisuuteen muutos pohjalla olevassa teknologiassa ei näytä toistaiseksi tuoneen suuria uudistuksia.

Uusi Google Earth -verkkopalvelu löytyy tästä.

Lisäksi Google Earth on edelleen saatavilla Android- ja Apple iOS -sovelluksina sekä PC-, Mac- ja Linux-sovelluksena Google Earth Pro -versiona.