Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google Chromen ulkoasu on uudistumassa tietokoneilla - näin ilme muuttuu

Google suunnittelee muutoksia Chrome-selaimen ulkoasuun tietokoneilla.

Päivitys on tulossa kuluvan vuoden aikana.

Googlen Chrome-selain on saamassa tänä vuonna kasvojenkohotuksen. Muutosten valmistelu havaittiin ensi kerran jo viime marraskuussa, ja nyt ne on julkaistu Canary-päivityskanavalle testausta varten.

Suurten mullistusten sijaan kyse on pienistä päivityksistä. Selainikkunan ylälaidassa hakukentän ja välilehden väliin jää uudistusten jälkeen hieman enemmän tilaa, ja selaimen taustaväri muuttuu vaaleaharmaasta sinertäväksi.

Vasemmalla uusi ilme, oikealla nykyinen. Kuva: 9to5Google.
Vasemmalla uusi ilme, oikealla nykyinen. Kuva: 9to5Google.

Muutoksia on luvassa myös painikkeisiin, ja ainakin kirjanmerkkejä lisättäessä neliskanttiset napit korvataan muodoltaan pilleriä muistuttavilla, pyöreillä painikkeilla. Myös sinistä korosteväriä muutetaan hieman tummemmaksi.

Uudistukset saa jo nyt kokeiltavakseen kirjaamalla Chromen hakukenttään seuraavan komennon: chrome://flags/#chrome-refresh-2023.

Nähtäväksi jää, sisältääkö valmisteilla oleva päivitys lopulta muitakin uudistuksia, mutta ainakaan toistaiseksi sellaisista ei ole viitteitä. Chrome-selaimen kasvojenkohotus julkaistaneen tietokoneille myöhemmin tänä vuonna.