Google Chrome sai päivityksen Androidilla ja Apple-laitteissa – on nyt aiempaa nopeampi

Google Chrome -selaimen versio 56 tulee nyt myös Androidille ja Applen iOS:lle. Windowsille ja Macille tuorein Chrome-versio julkaistiin jo viime viikolla.

Chrome 56 sisältää parannuksia sivujen uudelleen lataamiseen. Muutosten myötä sivujen lataaminen uudelleen käy nyt jopa 28 prosenttia aiempaa vikkelämmin. Lisäksi sivujen piirtämistä on myös uudistettu ja grafiikkasuorittimen hyödyntämistä parannettu, ja lopputuloksena pitäisi olla sulavammin toimiva selaus.

Lisäksi Chrome 56:n myötä Google on alkanut varoittaa näkyvämmin turvattomista sivuista, jotka kysyvät luottokortti- tai salasanatietoja suojaamattoman yhteyden yli.

Applen iOS:llä Chrome 56 lisää selaimeen QR-koodilukijan, johon pääsee iPhone 6s:ssä tai iPhone 7:ssä sovelluskuvakkeen kovemmalla 3D Touch -painalluksella tai vaihtoehtoisesti hakemalla "QR" laitteen haussa. Tämän jälkeen voi kameralla lukea QR-koodin ja linkki avautuu suoraan Chrome-selaimessa. Lisäksi iPadissa on uudistettu välilehden vaihtamista. Päivitetty Chrome 56 löytyy App Storesta.

Toiminnalliset uudistukset Androidin Chrome 56:ssa ovat vaatimattomia. Se mahdollistaa sähköpostiosoitteiden, osoitteiden ja puhelinnumeroiden helpomman käyttämisen koskettamalla sekä pääsyn ladattuihin tiedostoihin sekä tallennettuihin verkkosivuihin uudelta välilehdeltä. Lisäksi uudelta välilehdeltä voi myös tallentaa artikkeliehdotuksia offline-tilaan pitämään niitä painettuna pidempään.

Google Chrome 56 on julkaistu päivityksenä Google Playssa. Kaikille käyttäjille jakelu tapahtuu tulevan viikon aikana.