Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kohta vilkkuu ja välkkyy: animoidut GIFit tulevat kommentteihin Facebookissa

Facebook-kommentit saavat pian huomattavasti lisää eloa. Some-palveluiden jättiläinen aloittaa ensi viikolla testaamaan uutta mahdollisuutta lisätä Facebook-julkaisujen kommentteihin myös liikkuvia, animoituja GIF-kuvia.

Toistaiseksi Facebook on tuonut GIF-kuvien lähetysmahdollisuuden Facebook Messengeriin. Facebookin suunnitelmista nyt kertovan TechCrunchin mukaan Facebook-kommentteihin tulee Messengeriä vastaava mahdollisuus selata, hakea ja lisätä GIFejä palveluista, kuten Giphy ja Tenor.

Facebook on vahvistanut GIFien tulon kommentteihin. ”Olemme aloittamassa testaamaan mahdollisuutta lisätä GIFejä kommentteihin ja kerromme enemmän, kun pystymme, mutta toistaiseksi toistamme tämän olevan vain testi.”

Aluksi mahdollisuus lisätä GIFejä tuleekin vasta pienelle määrälle käyttäjistä. Facebook testaa sen suosiota ja vaikutusta palvelun käyttökokemukseen. Jos käyttäjät ovat tyytyväisiä GIFien tuloon, laajenee ominaisuus epäilemättä harvoilta ja valituilta kaikille käyttäjille.

Itse Facebook-julkaisuihin ei tavallisille käyttäjille vielä helppoa GIF-kuvien lisäystä ole suunnitelmissa tuoda. Helppo GIFien lisääminen kommentteihin voi kuitenkin myös kieliä tämänkin muuttuvan jatkossa.