Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Garminilta joukko uusia sporttikelloja – nyt myös AMOLED-näytöllä

Garmin on IFA-messuilla julkistanut ryppään uusia, urheilullisia älykelloja. Kohokohtana on Garmin Venu, joka valmistajan ensimmäisenä kellona sisältää AMOLED-näytön.

Garmin Venu on Garminin ensimmäinen älykello AMOLED-näytöllä. Kello sisältää runsaasti terveydenhallintaan käytettäviä ominaisuuksia, kuten unenseurannan ja kuukautiskiertolaskurin, minkä lisäksi se osaa tavallisen sykkeenmittauksen lisäksi muun muassa mitata veren happipitoisuutta ja arvioida juomistarvetta.

Garmin Venu tarjoaa jopa viiden vuorokauden akunkeston, minkä lisäksi sen sisäiseen tallennusmuistiin voi ladata musiikkia vaikkapa Spotifysta kuunneltavaksi. Myös NFC-yhteydet ovat tuettuina. Garmin Venu julkaistaan syyskuun aikana valituilla markkinoilla 400 dollarin, noin 360 euron, hintaan.

Garminilta nähtiin myös runsaasti muita uutuuksia, kuten Vivoactive 4 ja 4S sekä hybridikellot Vivomove 3, 3S, Style ja Luxe.

Vivoactive-sarjan uutuuksia.
Vivoactive-sarjan uutuuksia.

Vivoactive 4 ja 4S ovat ominaisuuksiltaan lähes identtiset Garmin Venun kanssa, mutta AMOLED-näytön sijaan niiden on tyytyminen LCD-paneeliin. Akunkesto on parempi, 8 vuorokautta, mutta myös Vivoactive-uutuuksissa on muun muassa GPS, veren happipitoisuuden mittaus sekä mahdollisuus musiikin lataamiselle. Suositushinnaltaan 350 dollarin, noin 325 euron, Vivoactive-kellot julkaistaan niin ikään syyskuussa.

Vivomove-kelloissa on fyysiset viisarit.
Vivomove-kelloissa on fyysiset viisarit.

Vivomove 3, 3S, Style ja Luxe sen sijaan sisältävät oikeat, fyysiset viisarit, mutta ovat muuten älykelloja. Jokainen malli tarjoaa samat ominaisuudet, mutta muotoilu ja käytetyt materiaalit eroavat toisistaan. Kaikki Vivomove-uutuudet tarjoavat ympärivuorokautisen sykemittauksen, ilmoitukset, NFC:n ja GPS:n yhdessä puhelimen kanssa.

Vivomove 3 ja 3S maksavat 250 dollaria, noin 220 euroa, kun taas Vivomove Luxe on huomattavasti tyyriimpi 550 dollarin, 500 euron, suositushinnallaan. Myös Vivomove-kellot julkaistaan syyskuun aikana.

Garmin Legacy Hero -supersankariteemalla.
Garmin Legacy Hero -supersankariteemalla.

Viimeisimpänä Garmin esitteli myös Legacy Hero -älykellot. Kaksikko muistuttaa muutoin Garminin muita uutuuksia älykellon perusominaisuuksilla, mutta ulkoisesti niiden muotoilussa on ammennettu inspiraatiota Marvinin supersankareista. Ensimmäisinä Legacy Hero -kelloina saatavilla on Captain America ja Captain Marvel -mallit.

Niin ikään Garminin Legacy Hero -älykellot julkaistaan syyskuussa 400 dollarin, noin 360 euron, suositushintaan.