Garmin julkaisi päivitykset useille äly- ja urheilukelloille - tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia

Uusia ominaisuuspäivityksiä tulossa useisiin Garminin älykello- ja urheilukello- sekä pyörätietokonemalleihin

Garmin on julkistanut tänään tuovansa uudet ohjelmisto- ja ominaisuuspäivityksiä useille eri äly- ja urheilukelloilleen. Päivityksiä saavat Fenix 7, Epix (Gen 2), Tactix 7, Enduro 2, MARQ (Gen 2), Forerunner 255 ja Forerunner 955.

Lisäksi päivitys on tulossa pian Forerunner 945 LTE -älykelloihin sekä pyörätietokoneisiin Edge 1040 ja Edge Explore 2.

Garminin mukaan uusia, merkittäviä ominaisuuksia älykellojen ohjelmistopäivityksessä ovat:

 • Juoksuteho rannelaitteesta (ilman lisävarustetta): Rasituksen hallinta on helpompaa, kun rannelaite näyttää maahan kohdistuvan voiman juoksusuorituksen aikana – ilman lisävarusteita.
 • Aamuraportti: Tulossa uusiin laitteisiin tällä neljänneksellä. Aamuraportti antaa päivittäin harjoitusehdotuksia, näyttää tietoja kuluneen yön unenlaadusta ja sykevälivaihtelun tilasta ja pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen näyttää säätiedot. Raporttia voi mukauttaa niin, että näkyviin tulevat vain halutut tiedot.
 • Kaltevuuteen mukautettu tahti: Niin ylä- kuin alamäkeen juostaessa voi tarkistaa, mitä tahti vastaisi tasamaalla. Vauhdin ylläpitäminen vaihtelevassa maastossa onnistuu näin helpommin.
 • NextFork-karttaopastus: Etäisyys seuraavaan polkujen risteykseen ja edessä olevan polun nimi.
  Automaattinen tauko (ultrajuoksu): Ultrajuoksussa kello tallentaa automaattisesti lepopisteillä vietetyn ajan. Juoksutoimintoa ei tarvitse pysäyttää.
 • Vapaalasku lumilaudalla: Parannuksia lumilajiominaisuuksiin. Vapaalaskuprofiilin lisäksi rannelaitteeseen tulee uusi esiladattu vapaalasku lumilaudalla -lajiprofiili, joka erottaa rinteiden laskemisen ja nousemisen. Ominaisuus näyttää joko nousua tai laskua koskevat tiedot.
 • Frisbeegolf-lajiprofiili: Uudessa frisbeegolflajiprofiilissa voi seurata tilastotietoja. Jos haluaa pitää kirjaa tuloksista ja tarkistaa etäisyyden koriin yli 14 000 frisbeegolfradalla rannelaitteessa, kannattaa kokeilla UDisc Connect IQ -sovellusta.

Pyörätietokoneiden ohjelmistopäivityksessä uusia, merkittäviä ominaisuuksia puolestaan ovat:

 • Live-tapahtuman jako: Lähettää automaattisesti tilannepäivityksiä valituille perheenjäsenille ja ystäville, jotka pysyvät näin perillä pyöräilijän vauhdista, ajokilometreistä, jne.
 • Katsojaviestit: Kun yhteensopiva pyörätietokone on pariliitetty yhteensopivaan älypuhelimeen, laitteella voi vastaanottaa tsemppiviestejä läheisiltä.
 • Kohdennettu, mukautuva valmennus: Saatavissa nyt ainoastaan Edge 1040 -malleihin. Harjoitteluvinkit ja päivittäin ehdotetut harjoitukset auttavat valmistautumaan kilpailuihin. Koko viikon päivittäin ehdotetut harjoitukset näkee laitteesta. Harjoitusehdotukset mukautuvat suorituksiin, palautumiseen ja Garmin Connect™ -kalenteriin merkittyihin tulossa oleviin kilpailuihin.

Kattava listaus mallikohtaisesta päivitysten sisällöstä löytyy Garminin julkaisemasta, alta löytyvästä kuvasta sekä tämän linkin dokumentista.

Uudet ominaisuudet sisältävien päivitysten jakelu on alkanut yhteensopiviin laitteisiin, ja lisää päivityksiä on tulossa pian. Älykellon tai pyörätietokoneen voi päivittää sallimalla automaattiset päivitykset laitteesta tai käyttämällä Garmin Express -palvelua.