Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Galaxy S8+:n akku muistuttaa viime vuoden räjähdysmallia – näin Samsung varmistaa nyt turvallisuuden

Samsungin viimevuotinen Galaxy Note7 räjähtävine akkuineen oli todellinen pommi (heh-heh) yhtiön saamalle julkisuudelle, mutta näyttäisi siltä, että virheistä on todella otettu opiksi.

Älypuhelimien korjattavuutta tutkiva iFixit on laittanut Samsungin Galaxy S8+:n lihoiksi, ja laitteen sisältä löytyi vastaava 3500 milliampeeritunnin ja 13,48 wattitunnin akku kuin Galaxy Note7:ssä käytetty.

Vaikka akku kapasiteetiltaan vastaakin Note7:n akkua, ei kyseessä kuitenkaan ole samanlainen akku. Jo aiemmin Samsung kertoi ottaneensa käyttöön uuden laaduntarkkailuohjelman, ja nyt yhtiö on julkaissut videon, jolla se esittelee S8:n akun testaamista. Testeissä akku jopa läpäistään, eikä oikosulkua synny. Perinteisesti älypuhelimissa on keveyden ja pienuuden vuoksi käytetty varsin hentorakenteisia akkuja, jotka ovat herkkiä vikaantumaan esimerkiksi kolhuista. Samsung näyttäisi kuitenkin ottaneen uuden suunnan kestävyyden kohdalla.

Aiemmin Samsung kertoi myös, että akkujen kapasiteetti S8-malleissa säilyy käytön aikana paremmin kuin aiemmissa huippumalleissa, eli edistystä on tapahtunut silläkin saralla.