Samsung Galaxy S8:n punertavan näytön korjauspäivitys jakeluun Euroopassa

Samsung Galaxy S8 -laitteille tarkoitettu, punaisen näytön ongelmaa korjaava ohjelmistopäivitys on lähtenyt jakeluun Euroopassa, uutisoi Android Authority. Päivityksen jakelu alkoi muutamaa päivää aiemmin Koreassa, ja nyt jakelu on käynnistynyt Saksassa, Turkissa ja Isossa-Britanniassa.

Osa käyttäjistä on raportoinut oman Galaxy S8 -puhelimensa näytön punertavan. Tämän huomaa erityisen helposti, kun näytöllä on jotain valkoista. Samsungin alkuperäisen kommentin mukaan punaisen näytön ongelma oli korjattavissa vain näytön värisäätöjä asetuksista muuttamalla, mutta kaikille käyttäjille tästä ei ole ollut riittävää apua.

Samsungin ohjelmistopäivitys tuo mahdollisuuden säätää näytön värilämpötilaa. Erilliset RGB-säätimet ovat edelleen käytettävissä, ja tarjolla on myös mahdollisuus säätää näytön reunojen valkotasapainoa, sillä monilla näytön punerrus oli pahimmillaan juuri näytön reunoilla. Samsungin mukaan muutosten näkyminen saattaa viedä jopa kymmenen minuuttia.

Päivityksen jakelu laajenee vähitellen. Android Authorityn mukaan päivityspaketti on kooltaan kohtuullisen iso, reilut 400 megatavua, mikä viittaa siihen, että mukana saattaa olla muitakin korjauspäivityksiä. Ohjelmistopäivitystä voi etsiä asetusvalikon kohdasta Ohjelmistopäivitys.